3 cruciale eigendommen die je moet verzekeren!

3 cruciale eigendommen die je moet verzekeren!

7 april 2022 Uit Door Quinten Reuten

Heb jij ook altijd het gevoel dat het eigenlijk niet nodig is om iets te verzekeren? Je gaat er in eerste instantie vrijwel altijd vanuit dat jouw eigendommen geen schade oplopen of gestolen worden. Toch gebeurt dit vaker dan verwacht. Om dit te voorkomen is het van cruciaal belang om belangrijke eigendommen te verzekeren. Schade of diefstal kan er namelijk voor zorgen dat je zwaar belemmerd wordt in werk of andere zaken. In deze blog bespreken we drie soorten eigendommen die je moet laten verzekeren. Lees dus gauw verder en behoed jezelf van mogelijke problemen!

Vakantie

Voordat je op vakantie gaat, adviseren wij je om een vakantieverzekering af te sluiten. Hiermee zorg je voor jouw eigen veiligheid en de veiligheid van de eigendommen die je meeneemt op vakantie. Neem jij graag je eigen camera mee op vakantie? Zorg er dan voor dat het toestel in ieder geval verzekerd is, voordat je de deur uitgaat. Zo kan je het toestel zelf verzekeren, of je verzekert het enkel voor tijdens de vakantie. Je weet namelijk maar nooit met wat voor mensen je in contact gaat komen, of wat voor weersomstandigheden.

 

Laptop en bijbehoren

Onze laptop of computer is tegenwoordig één van de belangrijkste instrumenten in ons leven. Zo verdient een groot deel van Nederland zijn of haar brood via een computer of laptop. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gedekt wordt tegen iedere vorm van schade. Terwijl jij je focust, zijn er bijvoorbeeld genoeg factoren, zoals een kop koffie, die schade aan jouw laptop kunnen veroorzaken. Daarnaast kan het domein van jouw zakelijke leven zelfs gestolen worden. Laptops zijn natuurlijk waardevolle instrumenten.

 

Fiets

Het is misschien niet het eerste eigendom waar je aan denkt, maar het kan erg belangrijk zijn om jouw fiets te verzekeren. Zo dek je het tegen mogelijke diefstal en schade. Zo word je met de Allrisk Inshared fietsverzekering gedekt tegen diefstal en iedere vorm van schade. Hieronder valt zelfs zelfgemaakte schade en schade wanneer je fiets is omgewaaid. Aan de andere kant kan je ook kiezen voor een verzekering waarin jouw fiets enkel gedekt is tegen diefstal en bijkomende schade. Hiervoor krijg je natuurlijk een iets lagere premie. Parkeer jij jouw fiets in een berging, achter het huis, of gewoon in de tuin? In beide gevallen is het kwetsbaar voor diefstal en daarom is het cruciaal om jouw fiets te verzekeren hiervoor.