3 ideale banen voor mannen

3 ideale banen voor mannen

13 maart 2020 0 Door Quinten Reuten

Wat is de beste baan voor mannen? Het antwoord op deze vraag zal je verrassen. Echter, voordat je met een antwoord kunt komen, moet je eerst in staat zijn om te begrijpen wat een baan is en hoe ze normaal zijn ingedeeld.

 

De definitie van baan

 

De meest gangbare definitie van een baan is, “een persoon die een taak uitvoert.” Sommige banen zijn meer fysiek dan andere en sommige vereisen meer onderwijs en opleiding. Met deze onderscheidingen is het gemakkelijk te zien waarom er veel taken die beter geschikt zijn voor mannen. Het is gemakkelijk om niet fysiek fit zijn of een technische vaardigheden die nodig zijn ingesteld om een ​​taak uit te voeren als een man. Mannen hebben meer kans op werk in de financiële en dienstverlenende sector, terwijl vrouwen meer kans hebben op werk op het gebied van de gezondheidszorg.

 

Financiële sector

 

Veel mannen zijn werkzaam in de financiële sector. Het gaat om accountants en ook om financiële directeuren van grote bedrijven. Daarnaast zijn er de hypotheekadviseurs, pensioenadviseurs en ook de andere adviseurs van verzekeringen bijvoorbeeld. Het zijn goede banen voor mannen. 

 

Marketing sector

 

Binnen een  Seo bureau zien we ook meer mannen dan vrouwen werken. Het is een goede vakgroep waar mannen meer kansen hebben om hun meest ideale baan te vinden en te krijgen. Het is slim om hier gebruik van te maken. 

 

De jongens van de bouw 

 

Uiteraard is dit een echte mannenwereld. Het is een goede plek om als man de meest ideale baan te vinden. 

 

Een mix van de banen?

 

Het beste van drie werelden. Het is goed om te kijken naar de mogelijkheid om het beste van meerdere branches te combineren. In de bouw werken bij een financieel bedrijf voor de marketingafdeling bijvoorbeeld. Het zou zomaar eens kunnen. Of niet?