3 tips bij het inrichten van het toilet

3 tips bij het inrichten van het toilet

16 december 2022 Uit Door Quinten Reuten

Bij de inrichting van een huis wordt het toilet vaak een beetje vergeten. Gek eigenlijk. Dit is immers ook de ruimte waar je heel wat uurtjes in je leven verblijft. Het zou dan ook zonde zijn om dit project helemaal niet op te pakken. Laat het toilet dus zeker niet voor wat het is, maar zorg ervoor dat het echt een gezellige ruimte wordt. Prettig als het toilet dan ook nog eens bij de stijl van de rest van je interieur past. Met behulp van de volgende drie tips moet dat zeker lukken.

1.      Vergeet de muren niet

In sommige toiletruimtes zien we echt enkel een toilet en wastafel staan. Best wel een saaie ruimte om in te verblijven. Dit is echter de ruimte waar je meer mag uitpakken. Je verblijft er immers maar kort, dus de uitstraling mag groots zijn. Kies er daarom voor om de muren voor de volle honderd procent te gebruiken. Bijvoorbeeld met een mooie schilderij aan de muren of een wandplank waar je accessoires en benodigdheden op kwijt kunt.

Houd er rekening mee dat je in het toilet ook opbergruimte nodig hebt. Bijvoorbeeld voor extra wc rollen, handdoekjes, maar ook schoonmaakmiddelen zoals toilet spray. Het is dus prettig wanneer hier een opbergsysteem voor is. Denk aan een klein kastje of een grotere fruitkist. Dat oogt een stuk opgeruimder.

2.      Eyecatchers

Wil je echt eens wat lef tonen? En heb je niets met een doorsnee toilet? Denk dan eens outside the box. Het toilet krijgt vaak te weinig aandacht waardoor het aanbod best simpel is. Wanneer je echter verder kijkt, dan zal je zien dat er echt meer mogelijk is dan je denkt. Ook door zelf simpele aanpassingen te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geheel andere wc-bril. Kies eens niet voor een standaard witte bril, maar voor eentje in een spetterende kleur of in een materiaal passend bij de rest van het interieur. Het is een kleine verandering, maar het zorgt wel direct voor een geheel nieuwe sfeer in de badkamer. Met enkele kleine eyecatchers maak je deze kleine ruimte direct een stuk specialer.

3.      Accessoires

Juist in de badkamer moet er ook aandacht aan accessoires worden geschonken. Dit moet een ruimte zijn waar je je echt op je gemak voelt. Zorg ervoor dat het hier zo sfeervol is dat je er daadwerkelijk uren in kan verblijven. Zorg voor een tijdschriftenrek met een paar leuke boeken en tijdschriften. Zo is er voor iedereen in het gezin wel iets te lezen. Vergeet daarnaast ook de geurkaarsen, schilderijen, spiegels, planten en kleurrijke handdoeken niet. Nooit geweten dat de badkamer zó sfeervol kon zijn.