3 tips voor een extra lekkere motorrit

3 tips voor een extra lekkere motorrit

17 november 2021 Uit Door Quinten Reuten

Nu je weer wat vaker de motor pakt begrijp je pas echt hoe fijn het is om in alle vrijheid lekkere ritjes te kunnen maken. Dat je daarvoor lekker zittende en beschermende motorkleding aantrekt, dat spreekt voor zich. Er zijn echter ook nog wel wat andere tips waar je veel profijt van kunt hebben. In dit artikel leer je er 3 kennen.

Zorg voor een goede helm

De beste manier om de motorrit lekker ontspannend te maken is door te zorgen dat je nergens meer een zorg om hoeft te hebben. Het eerste wat je dus verzorgt, is een goede helm. Dit zijn de motorhelmen die aan de wettelijke eisen moeten voldoen. Daarnaast wil je er zeker van zijn dat de helm ook lekker zit. Neem dus wel de tijd om het hoofddeksel uit te kiezen. Het is niet altijd zo dat de eerste die je past direct ook de juiste is.

Laat een navigatiesysteem installeren

Het is ook aan te raden om een goed navigatiesysteem te laten installeren. Natuurlijk zijn de fijnste ritten de tochten die je op gevoel maakt. Dat neemt niet weg dat het soms ook wel fijn is om gewoon de weg naar je bestemming in te stellen. Of om de weg terug naar huis te kunnen vinden. Een goed navigatiesysteem levert je in dat opzicht veel op.

Zorg voor voldoende lucht in de banden

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om met lekkere stevige banden te rijden. Het is in de eerste plaats zo dat je met banden die goed op spanning staan veel meer gevoel op de weg hebt. Daarnaast is het veiliger omdat je motor beter reageert. Tot slot is het ook nog eens zuiniger omdat je minder brandstof zal verbruiken. Er zijn dus alleen maar voordelen te koppelen aan het af en toe nazien van de banden.