3 tips waar je op moet letten bij het kiezen van een autoverzekering

3 tips waar je op moet letten bij het kiezen van een autoverzekering

1 mei 2023 Uit Door Quinten Reuten

Iedereen die een eigen auto bezit is verplicht om ook een autoverzekering af te sluiten. Een onverzekerde auto mag de weg niet op. De regel in Nederland is dat je minimaal WA verzekerd moet zijn. Dit houdt in dat alle schade die jij bij een ander maakt, wordt vergoed door de verzekering. Erg fijn dus dat je beschermt bent tegen onverwachte ongelukken en schade. Maar welke autoverzekering kies je? Het aanbod is erg groot. In deze blog delen wij enkele tips om de keuze wat makkelijker te maken. 

De verschillende verzekeringen vergelijken

 

Het is soms erg overweldigend, al die verschillende aanbieders. De premies kunnen soms ver uit elkaar liggen. De ene verzekeraar weegt weer andere factoren mee dan de andere, zoals leeftijd. Houd er rekening mee dat sommige factoren zwaarder wegen dan andere. Er zijn bijvoorbeeld verzekeraars die jongeren meer laten betalen voor de premie. Daarom is het altijd goed om de autoverzekeringen eerst goed te vergelijken. Pas wanneer je alle opties hebt vergeleken, maak je een weloverwogen beslissing. Dit kan je veel geld per maand schelen!

Zorg voor een goede dekking

 

Er zijn in Nederland drie soorten autoverzekeringen: de WA verzekering, de WA+ verzekering en de allrisk verzekering. Bij een WA verzekering wordt enkel de schade gedekt die jij bij anderen aanricht. De WA+ verzekering dekt ook schade aan eigen auto door diefstal, vandalisme of natuurgeweld. Bij een allrisk verzekering worden alle schades gedekt. De dekking speelt een grote rol in de maandelijkse kosten. Toch zijn er nog heel veel mensen in Nederland die oververzekerd rondrijden. Zonde, want hierdoor betaal je jaarlijks veel meer dan nodig is! 

 

Welke dekking de juiste is, hangt af van de leeftijd en waarde van je auto. Hoe ouder de auto is, hoe lager de waarde en hoe lager de dekkingsgraad moet zijn. Er zijn wel uitzonderingen. Sommige auto’s zijn heel waardevol, ook wanneer deze ouder zijn. In deze gevallen is het beter om te kiezen voor een allrisk verzekering.

Welk eigen risico ben jij bereid te betalen?

 

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de hoogte van het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekeraar uitkeert. Over het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandpremie. Rijd je veel of woon je in een drukke stad? Dan kan het de moeite waard zijn om een lager eigen risico te kiezen. In deze situatie is er namelijk meer kans op schade. Uiteindelijk is de keuze aan jou; wat ben jij bereid te betalen aan eigen risico?

Kies voor een verzekering via een professional

 

Sluit jij liever een autoverzekering af in overleg met een professional? Bochane werkt met Renault, Nissan en Dacia autoverzekeringen. Deze sluiten volledig aan op jouw behoefte. Kies bijvoorbeeld voor een Renault Scenic 2020 met een autoverzekering erbij. Erg fijn dat je een monteur en je verzekering onder één dak hebt. Weet je zeker dat jij gelijk veilig de weg op kan!