4 redenen om te kiezen voor een private lease auto

4 redenen om te kiezen voor een private lease auto

13 maart 2020 0 Door Quinten Reuten

Als je een auto nodig hebt dan is het goed om te bedenken of je een auto wilt kopen of leasen. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een auto te leasen. Voor een vast bedrag per maand rijd je rond in een nieuwe auto. Steeds meer mensen kiezen voor private lease. Daarom hebben wij 4 redenen om te kiezen voor een private lease auto.

 

Na het lezen van onderstaande redenen overtuigd van een lease auto? Gebruik LeaseVergelijker.nl om verschillende leaseaanbieders met elkaar te vergelijken!

Reden 1. Geen spaargeld of lening nodig

Als je een nieuwe auto wilt rijden dan heb je spaargeld nodig of moet je een lening afsluiten. Een nieuwe auto kost tegenwoordig meer dan €30.000. Voor veel mensen is het lastig om dit bedrag te sparen of te lenen. In dat geval kan je beter kiezen voor een private lease auto. Je betaald een vast bedrag per maand en rijdt in een gloednieuwe auto. Onderhoud, pechhulp, verzekeringen en wegenbelasting zit allemaal in het maandbedrag. Je hoeft dus enkele nog je brandstof te betalen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Reden 2. Gloednieuwe auto

Misschien wel het grootste voordeel van private lease is dat je in een gloednieuwe auto voorzien van de nieuwste functies kunt rijden. Als je leasecontract is afgelopen kan je weer overstappen naar een nieuwer model.

Reden 3. Contract op maat

De kilometer bepaling is een van de belangrijkste punten van je leasecontract. Je kan zelf een keuze maken voor een maximaal aantal kilometers per jaar. Je contract wordt aangepast op de kilometers die jij per maand rijdt. Handig om te weten: een gemiddelde Nederlander rijdt 13.000 kilometer per jaar.

Reden 4. Geen onverwachte kosten

Wanneer je ervoor kiest om een auto te gaan leasen, dan zijn alle kosten verwerkt in het maandbedrag. Je betaalt dus niet extra voor reparatiekosten, verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en noem zo maar op. Je maandbedrag is alles wat je betaald. Zo weet je precies waar je aan toe bent.