4x duurzame sneakermerken voor heren

4x duurzame sneakermerken voor heren

17 februari 2020 0 Door Quinten Reuten

Duurzaamheid wordt een belangrijker thema binnen de mode industrie en steeds meer merken doen er van alles aan om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. Duurzaam kleding kopen is niet meer zo ingewikkeld, maar hoe zit dat met sneakers? Weinig sneakermerken zijn open over hun (duurzame) beleid. Daarom hebben we 5 merken voor je op een rijtje gezet met duurzame sneakermerken voor heren.

Veja

Als sinds dat Veja is opgericht maakt het merk gebruik van een duurzame productie. Voor wie denkt dat duurzame sneakers en een mooi uiterlijk niet samengaan, bewijst Veja het tegendeel. De tijdloze sneakers zijn gemaakt van bio katoen en natuurrubbers dat het bedrijf rechtstreeks haalt uit Brazilië, waarna het in hetzelfde land geproduceerd wordt. Hoewel de productie van een Veja sneaker 6x zoveel kost als een vergelijkbare sportschoen, zal de consument dit verschil nooit betalen. Daarentegen bezuinigd het merk liever op advertentiekosten.

Toms

De zomerse espadrilles van Toms zijn niet meer uit het zomerse straatbeeld weg te denken, maar het merk heeft ook duurzame sneakers in de collectie. Bij ieder product dat Toms verkoopt doet het iets goeds terug voor de wereld. Zo werden er al 86 miljoen schoenen geschonken aan arme kinderen, en is het bedrijf nog lang niet van plan om hun missie op te geven. Toms zegt zich in voor mensen die in armoede leven in maar liefst 70 verschillende landen.

Saola

Saola is waarschijnlijk het meest onbekende merk uit dit rijtje, maar daarentegen wel op en top duurzaam. De sneakers van Saola worden gemaakt van uitsluitend gerecyclede, organistische en biologische materialen. Het bovenwerk wordt gemaakt van plastic flessen zonder dat je daar iets van terug ziet. De zool wordt gemaakt van algenfoam, een foam dat wordt gevormd vanuit de overtollige resten van algen. Zelfs de veters zijn gemaakt van bio katoen met een milieuvriendelijke GOTS label.

Nike

Nike mag dan wel één van de grootste sneakermerken ter wereld zijn, ook zij doen hun best op weg naar duurzame sneakers. Het merk maakt al gebruik van gerecycled polyester bij de collecties en daarnaast is 75% van de andere materialen ook gerecycled. Ook de populaire Nike Air Max wordt steeds duurzamer; anders dan de eerste variant van de air max 1 wordt tegenwoordig 99% van het verfwater gerecycled en wordt de airzool ingespoten met een milieuvriendelijker alternatief.