5 redenen om te gaan boksen

5 redenen om te gaan boksen

27 februari 2020 0 Door Quinten Reuten

Boksen als training om sterker en fitter te worden is tegenwoordig steeds populairder. Steeds meer mannen (en dames) ervaren hoe leuk het is om een bokstraining te doen. Boksen is een stoere sport die iedereen op zijn of haar eigen niveau kan beoefenen. Je hebt enkel een bokszak en bokshandschoenen nodig om te beginnen met trainen.

Boksen is een zeer effectieve workout voor het hele lichaam. Tijdens een boks training train je conditie en kracht tegelijkertijd. Tijdens het stoten en bewegen gebruik je je hele lichaam. Als fitter en sterker worden je doel is, dan adviseren wij om te gaan boksen. Nog meer redenen om te gaan boksen lees je hieronder!

1. Hoge calorieverbranding

Het grote voordeel van boksen is dat je relatief snel een hoog aantal calorieën verbrand bij een intensieve training. Boksen is dan ook vergelijkbaar met een “High Intensity Interval Training”, ook wel HIIT genoemd. Periodes van intensief sporten wissel je af met actieve rustperiodes. Een hoge calorieverbranding maakt boksen de ideale sport voor als je wilt afvallen.

2. Conditie opbouwen

Wil je graag een beter uithoudingsvermogen? Dan is boksen de beste sport om te gaan beoefenen. Door de intensieve trainingen die heel het lichaam aanpakken werk je effectief aan je uithoudingsvermogen. Je zal naar enkele trainingen al merken dat je tijdens het trainen sneller hersteld.

3. Minder stress

Er werkt niet beter dan een bokstraining als je last hebt van stress. Op het moment dat je begint met boksen dan denk je echt even nergens meer aan. Je concentreert je op de stoten, kan al je stress afreageren en spant jezelf maximaal in. Na een training voel je je helemaal ontspannen.

4. Sterker worden

Boksen zorgt niet zo zeer voor meer spiermassa, maar het zorgt er wel voor dat je spieren sterker worden. Je krijgt dus meer kracht door regelmatig te boksen.

5. Mentale kracht

De redenen hierboven waren veelal fysiek, maar ook mentaal heeft boksen een groot voordeel. Als je gaat boksen wordt je bewuster wat je kan met je lichaam. Zo leer je je eigen mentale en fysieke grenzen kennen.