5 tips voor de eerste keer carnaval vieren

5 tips voor de eerste keer carnaval vieren

20 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Carnaval. Je moet ervan houden, maar jaarlijks vieren miljoenen mensen carnaval in het zuiden van ons land. Onder de rivieren is carnaval enorm populair en hét feest om het hele jaar naar uit te kijken. 

Heb jij nog nooit carnaval gevierd? Dit feest moet je echt eens meegemaakt hebben. Wij geven hieronder 5 tips voor iedereen die komend jaar voor het eerst carnaval gaat vieren.

Tip 1. Zorg voor een carnavalsoutfit

Je kan natuurlijk niet carnaval gaan vieren zonder een feestelijke carnavalsoutfit. Voordat je bij een carnavalswinkel op zoek gaat naar carnavalskleding is het belangrijk om eerst even de dresscode te checken. In sommige steden hebben ze namelijk elk jaar een andere dresscode en om te voorkomen dat je hier buiten valt kan je dit maar beter even checken.

Tip 2. Check de carnavalsoptocht route

Als je carnaval gaat vieren, dan wil je natuurlijk ook de optocht meemaken. Langs de kant alle pracht en praal bewonderen met een biertje in de hand is natuurlijk niet verkeerd. Het is dus verstandig om de route van de carnavalsoptocht te checken voordat je vertrekt.

Tip 3. Leer de carnavalsnamen

Tijdens carnaval worden veel dorpen en steden anders genoemd. Zo wordt Tilburg de Kruikenstad genoemd en wordt ere voor  Doetichem de alternatieve naam “Leutekum” gebruikt. Als je carnaval gaat vieren is het verstandig om deze carnavalsnamen uit je hoofd te kennen.

Tip 4. Ken carnavalsliedjes

Het is natuurlijk leuk en gezellig als je de carnavalskrakers kunt meezingen. Voordat je carnaval gaat vieren is het misschien verstandig om een paar keer een carnavals playlist te luisteren, zodat je tijdens carnaval mee kunt zingen.

Tip 5. Bier, bier en nog eens bier

Carnaval draait natuurlijk ook om het drinken van bier. Maak dus als sterke drank of wijnliefhebber eens per jaar een uitzondering en drink een biertje mee met de lokale carnavalsvierders.