5 Voordelen van werken op afstand met een Cloud werkplek

5 Voordelen van werken op afstand met een Cloud werkplek

26 maart 2020 0 Door Quinten Reuten

Werken op afstand in een Cloud werkplek kan vele voordelen bieden voor werknemers. Naast dat het beter is voor het milieu en het file probleem kan verminderen heeft het meer voordelen dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Hier zijn vijf voordelen die het benoemen waard zijn:

1. Overal kunnen werken met een Cloud werkplek

Sinds de komst van het internet is het een stuk gemakkelijker geworden om te werken waar je maar wilt. Overal waar een goede internet verbinding is kun je werken in de Cloud. Dit zou je kunnen doen vanuit huis op een zolderkamer, vanuit je tuin of zelfs in een koffiebar vanuit het buitenland. Het is goed om van tijd tot tijd een andere werkplek te kiezen. Een nieuwe omgeving kan jou inspireren en weer nieuwe energie geven en dus nieuwe ideeën opleveren.

2. Productiever werken

Uit diverse onderzoeken blijkt dat je een langere tijd achter elkaar nodig hebt om je goed te concentreren en iets af te maken. Op kantoor word je wellicht door je collega’s onderbroken door een vraag of een praatje. Je begint met je taak en voor je het weet ben je bezig met andere dingen en is het de vraag of je die ene taak aan het einde van de dag afgerond hebt. Het levert meer op voor jou en je organisatie als je geregeld kiest voor de werkplek op afstand waardoor jij meer gedaan krijgt. Door te werken vanuit een Cloud werkplek ben jij in control en bepaal je zelf wanneer je contact wilt. Als je wilt overleggen met collega’s kan dat bijvoorbeeld via chatten, bellen, e-mailen of online vergaderen.

3. Bespaar geld en het milieu

Als je gaat werken vanuit een Cloud werkplek hoef je minder of niet langer te reizen. Daarmee bespaar je dus geld aan vervoerskosten. Denk aan een auto waarvoor je benzine of diesel kwijt bent of een duur OV abonnement. Naast vervoerskosten is het beter voor het milieu als je op afstand je werk kan doen.

4. Flexibele werktijden

Voordat we internet bestond hadden mensen met een fulltime baan niet veel keus dan op vaste tijden aan het werk te gaan. Met de Cloud werkplek kun je op flexibele tijden aan het werk wanneer het jou uitkomt. Je kan ervoor kiezen om meer tijd door te brengen met je gezin, familie of vrienden. Je bent vrij om op de tijden te werken dat voor jou het beste uitkomt. Zorg er wel voor dat je een duidelijke grens trekt tussen werk en je privéleven!

5. Bewuster omgaan met je tijd

We verspillen dagelijks veel tijd aan het vervoer van thuis naar kantoor en terug. We staan gemiddeld met elkaar zo’n 37 uur per jaar in de file. Tijd die je liever zou spenderen aan je gezin, familie of met vrienden of andere leuke dingen. Tijd die je in de auto of openbaar vervoer doorbrengt kun je productief maken, maar het kan de tijd die jou van leukere dingen scheidt niet goedmaken. Om nog maar te zwijgen over al het geld dat wordt uitgegeven aan benzine, treinkaartjes, enzovoort!

Probeer ook de voordelen van de Cloud werkplek.