Alles wat je moet weten voor de beste huidverzorgingsroutine

Alles wat je moet weten voor de beste huidverzorgingsroutine

30 december 2020 Uit Door Quinten Reuten

Een solide huidverzorgingsroutine is de basis van een goede verzorging. Een goed verzorgde huid betekent dat je minder vaak last krijgt van puistjes, minder irritatie en roodheid vertoont en zichtbare tekenen van veroudering voorkomt. Begin dit spul serieus te gebruiken, en het zal je bijna onmiddellijk knapper maken – en ervoor zorgen dat je de rest van je leven gracieuzer ouder wordt. Belangrijker dan dat alles is echter de voldoening die voortkomt uit een dagelijks ritueel om voor jezelf te zorgen. Het voelt gewoon goed.

Deze gids is bedoeld om je te helpen bij het uitwerken van een vijfstappen routine die elke ochtend en avond vijf of tien minuten duurt. Het is niet zo erg als je eenmaal bent begonnen, maar als meerdere stappen en producten een beetje veel klinken, begin dan misschien ergens heel eenvoudig – bijvoorbeeld een gezichtsreiniger – en kijk hoe dat gaat.

Je hebt 5 stappen

 1. Cleanser
 2. Toner
 3. Serum
 4. Eye Cream
 5. Moisturizer

  1. Je gezicht wassen is eenvoudig met een gezichtsreiniger. Bij de meeste producten hoef je alleen maar je gezicht met warm water te bevochtigen en vervolgens een hoeveelheid product ter grootte van een nikkel op je vingertoppen te doen. Wrijf je handen een paar keer tegen elkaar om het schuim te activeren, en werk dan je handen ongeveer 30 seconden in cirkels overal boven het sleutelbeen over je hele gezicht. Als je een baard hebt, breng dan nog ongeveer 15 seconden door met het product in de huid te werken, waarbij je de kussentjes van je vingers gebruikt om krachtiger op en neer tegen de haarnerf te wrijven.

  2.Toning is een stap die vaak wordt overgeslagen, maar liefhebbers van huidverzorging nemen het vaak heel serieus. Als reinigen je canvas is, is toning een soort primer aanbrengen voordat je gaat schilderen. Toning is vooral nuttig voor mannen die te maken hebben met acne, ingegroeide haartjes of tekenen van veroudering. Toner wordt meestal aangebracht door een wattenschijfje te dompelen en het vervolgens over je hele gezicht en hals te wrijven, maar sommige schoonheidsspecialisten zeggen dat het ook kan worden aangebracht door een hoeveelheid van een kwart van het product in een handpalm te doen, je handen tegen elkaar te plaatsen en ze vervolgens in te drukken op het voorhoofd, de wangen en de hals, waar nodig met de vingertoppen vermengen.

  3. Het serum. Als je een beginner bent op het gebied van huidverzorging, is de kans groot dat dit een productcategorie is die nog niet in je badkamerkastje staat. Dat is jammer, want het is misschien wel het belangrijkste. Een serum is een product met een consistentie van gel of lichte lotion dat een hoge concentratie aan hoogwaardige ingrediënten bevat. Serums worden meestal geleverd in een druppelflesje , doe twee tot drie druppels uit de pipet op je vingertoppen, wrijf dan je handen tegen elkaar en breng het met snelle, vegende bewegingen aan over je voorhoofd, vanaf de neusbrug naar buiten richting de wangen, en gebruik dan wat er nog over is om over de nek en kaaklijn.

  4. Oogcreme. De huid onder je ogen is, afgezien van je lippen, het dunste van je gezicht, wat betekent dat je hier bijzonder zacht moet zijn. Gelukkig zijn oogcrèmes vrij eenvoudig omdat ze wallen, droogheid of donkere kringen aanpakken. Wat het product ook is, de toepassing is hetzelfde: plaats een halve tot een volle pomp product op het kussentje van je ringvinger en druk je andere ringvinger ertegen om de formule gelijkmatig te verdelen. Tik met de ringvingers langs de buitenkant van de ogen en breng ze naar binnen, terwijl je doorgaat met tikken totdat het product grotendeels is opgenomen.

En dan de laatste stap. Numero 5.

5. De moisturizer. Eigenlijk heb je er een voor in de ochtend en één voor de avond nodig. In de ochtend wil je een lichter product gebruiken met een minimum van SPF 30 voordat je naar buiten gaat (bescherming tegen de zon). ‘S Nachts, maak je de routine af met een vochtinbrengende crème die rijk genoeg is om in je huid te trekken zonder verstopte poriën of puistjes te veroorzaken. Breng een vochtinbrengende crème aan door een kleine hoeveelheid tussen je handen te wrijven. Bedek je gezicht door met snelle bewegingen over het voorhoofd, langs de wangen en langs de hals te vegen totdat het product in de huid is opgenomen.

Dat is het! Je hebt een huidverzorgingsroutine.