Apple kondigt de iPhone 11 aan, tijd om over te stappen?

Apple kondigt de iPhone 11 aan, tijd om over te stappen?

10 september 2019 0 Door Quinten Reuten

Apple presenteert de iPhone 1, 11 Pro en 11 Pro Max. De nieuwe modellen zullen ongeveer even groot zijn als hun voorgangers (iPhone XR, XS en XS Max), maar krijgen meer camera’s en verbeterde software. Is dit iets voor jou? Of blijf je liever bij je oude telefoon.

Drie camera’s

De opvallendste feature van de iPhone 11 wordt gelegd op de foto- en videomogelijkheden van de nieuwe modellen. Ze hebben namelijk drie 12-megapixelcamera’s aan de achterkant. Een reguliere, tele- en utragroothoekcamera. Met deze camera’s belooft Apple dat je een verbeterde autofocus hebt en een betere beeldstabilisatie. Ook de frontcamera wordt verbeterd en kan je de slowmotion functie hier ook mee gebruiken.

De nieuwe iPhones zullen ook een nachtmodus bevatten die fot’s bij slechte lichtomstnadigheden mogelijk maakt. In de herst komt er een iOS 13 update die Deep Fusion naar de iPhone moet brengen. Dit is een nieuwe functie waarbij de drie camera’s gecombineerd worden tot één opname.

Vooral intern veranderd

Verder is er niet heel veel verandering te zien, in ieder geval aan de buitenkant. Apple komt namelijk met verbeterde hardware en software. Zo is de chip nu flink verbeterd en de accu zuiniger geworden. Apple claimt dat de prestaties flink verbeterd zijn en het verbruik omlaag is gegaan. De iPhone bevat dit jaar nog geen 5g-modem, dit hebben fabrikanten van veel Android-toestellen al wel gedaan. Apple zag, mede door het nog beperkte aanbod van 5g, nog niet het nut er van in.

De iPhone 11 gaat 809 euro kosten. De Pro-moddelen zullen voor 1159 euro en 1259 euro verkocht worden.

Tijd voor een nieuwe iPhone

De nieuwe iPhone is niet zo heel veel anders dan de vorige generatie, maar bied toch vernieuwing. Als je een iPhone X hebt zal dit model voorlopig nog niet interessant zijn, maar voor gebruikers van een iPhone 7 of 8 zal het misschien een welkome stap zijn naar een nieuwe model.