Basketbalschoenen

Basketbalschoenen

18 augustus 2020 Uit Door Quinten Reuten

Russell Westbrook, een naam die je vast en zeker bekend in de oren klinkt. Een NBA superster. Ook niet geheel onbekend van zijn samenwerking met Nike, hij ontwierp samen met Nike zijn eigen basketbalschoenen. Naast Russell zijn er nog vele andere die ook deze kans kregen. 

Nike is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de sneaker of sport wereld. Wereldwijd is het merk erg bekend. Het is dus ook niet zo gek dat Nike veel samenwerkt met bekende sporters. Bekende sporters hebben vaak een enorme voorbeeldfunctie. Grote namen zoals bijvoorbeeld LeBron James en Russell Westbrook worden gezien als helden en iconen. Slim van Nike dat zij hierop inspelen maar dit is natuurlijk ook een kwestie van geld. Omdat Nike een miljardenbedrijf is, betalen zij de spelers flink om hen de schoenen en kleding te laten dragen om zo meer merkbekendheid te creëren. 

Nike x Russell Westbrook

Russell Westbrook is een Amerikaanse basketballer die voor de Houston Rockets speelt. Hij is 31 jaar. Hij ontwierp in samenwerking met Nike onder andere  de ‘Jordan Why Not Zer0.3. Deze basketbalschoen is schoen met uitstekende demping. Meestal zijn zoom Air-eenheden horizontaal. Dat is bij deze schoen anders, de grote Air Zoom Turbo-eenheid is verdeeld in evenwijdige lijnen om het rond te maken. Ook heeft de schoen een middenvoetriem, deze zorgt ervoor dat je voet stabiel en op zijn plek blijft. Deze schoen is er vaak is veel verschillende en opvallende kleuren. 

Nike x Lebron James

LeBorn James is een Amerikaanse basketballer die speelt bij de Los Angeles Lakers en is 35 jaar oud. Samen met Nike heeft hij een prachtexemplaar neergezet. Namelijk de Nike LeBron Witness. Deze schoen zorgt ervoor dat je enkels goed omsloten worden en geven je een licht gevoel. De voorgevormde, gewatteerde kraag en een hakversteviging zorgen voor een stabiele pasvorm. De demping in deze basketbalschoen is duidelijk zichtbaar aan de zijkanten. Dit is zo gedaan zodat je inzicht krijgt in de technologie en je dus iedere stap kunt volgen.