Beleggen voor beginners. Leer beleggen als een expert.

Beleggen voor beginners. Leer beleggen als een expert.

27 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

Met de huidige lage rentestand en hoge prijsinflatie is sparen niet aantrekkelijk meer en kiezen veel mensen om hun geld te beleggen. Ook jij als beginner kunt leren beleggen en om te beginnen hebben we hier alvast wat beginners tips voor je neergezet. In dit blog gaan we inhoudelijk in op het onderwerp leren beleggen voor beginners en welke cursussen je hiervoor kunt gebruiken.

 

Beleggen brengt risico’s met zich mee.

 

Het klinkt allemaal heel mooi dat beleggen. Veel mensen doen het en hoor je vaak alleen maar de succesverhalen. Toch zijn er meer mensen die geld verliezen met beleggen dan mensen die winst maken. Dit komt mede door de populariteit en toegankelijkheid van het beleggen wereldwijd. Nooit eerder is het zo makkelijk geweest om middels een app op je smartphone een account aan te maken, wat geld over te maken en starten met beleggen.

 

Echter wil je slim beleggen en winst maken, dan is kunde en kennis vereist. Naast dat je in ons andere artikel kon lezen dat je moet weten waar je in belegd en je eigen onderzoek doet. Is het ook aan te raden om een cursus beleggen voor beginners te volgen.

Volg een cursus beleggen.

 

De reden om een cursus beleggen te volgen is simpel. Zo leer je direct de grote valkuilen en alle ins en outs van het beleggen. Ook leer je om zelf onderzoek te doen naar de bedrijven waarin je wilt beleggen en hoe je een systeem voor jezelf kunt creëren waarmee je op de hoogte blijft van ontwikkelingen van de markt.

 

Daarnaast leer je hoe je potentiële succesverhalen kunt ontdekken en hoe je nieuwkomers op de aandelenmarkt kunt spotten voordat ze daadwerkelijk starten met de verkoop van hun aandelen zodat je bij de IPO kunt zijn (Initial Public Offering) Dat is de eerste keer dat een bedrijf zijn aandelen verkoopt op de markt. Meestal om geld mee in te zamelen voor een investering.

 

Waar kun je cursussen beleggen voor beginners vinden?

 

Omdat beleggen zeer populair is zijn er zoveel bedrijven een cursussen te vinden die je graag helpen bij het leren van deze kunst. Het zijn er zoveel dat je haast niet weet met welke opleiding of studie te beginnen. Gelukkig zijn er websites die meerdere cursussen beleggen met elkaar vergelijken zoals bij Studie24.nl het geval is. Je vindt daar dan enkele van de beste cursussen beleggen voor beginners op afstand en kunt deze geheel vanuit huis of elke gewenste plek volgen zolang je maar een internet connectie hebt.

Studieduur en inhoud van de cursussen.

 

Deze cursussen variëren van 6 tot 12 maanden en leer je zoal: wat er bij de organisatie van de beurs gebeurt. Welke beleggingsvormen er zijn, wat de valkuilen zijn en welke regels er worden gehanteerd. Ook zullen er regelmatig online college’s zijn waarin ene bleggingsexpert je de fijne kneepjes van het vak gaat leren. Zo word jij beter in staat gesteld om de risico’s af te wegen en zelf je eerste beleggingen te doen om zo te investeren in je toekomstige kapitaal.