Boost jouw business met E-mail

Boost jouw business met E-mail

28 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Een herinnering aan een vol winkelmandje, een notificatie wanneer de sale begint of een mailtje met interessant nieuws over het bedrijf. Allemaal manieren om Emailmarketing in te zetten. Met zoveel nieuwe social media kanalen is het soms verleidelijk om E-mail te vergeten, maar veel mensen gebruiken dit nog dagelijks. Wat is E-mail marketing en hoe kun je jouw business hiermee boosten? We geven je hier graag wat meer informatie over.

Alle voordelen van emailmarketing

Laten we maar meteen beginnen met het belangrijkste voordeel. Emailmarketing is relatief goedkoop, maar daardoor niet minder effectief. Een ideale combinatie toch? Daarnaast ben je in direct contact met je doelgroep en kun je het goed personaliseren, iets wat veel mensen erg op prijs kunnen stellen. Hiermee blijf je in de gedachten van je (potentiële) klanten en vergroot je de hoeveelheid terugkerende bezoekers naar je website. Dit is daarnaast ook nog erg goed te tracken. Het klinkt simpel genoeg, maar er gaat toch veel in zitten om een goede en effectieve email campagne op te zetten. Daarom is het vaak geen overbodige luxe om dit lekker uit te besteden aan mensen die precies weten hoe je dit moet aanpakken. Wij kunnen MvH Media hier zeker voor aanraden.

De technische kant van emailmarketing

Een andere reden waarom het fijn kan zijn om emailmarketing uit te besteden is omdat er best een technische kant achter zit. Voor het opzetten van een krachtige campagne kunnen experts bij een online marketingbureau gebruik maken van software zoals Mailchimp en Activecampaign. Alles kan nauwkeurig gevolgd worden en op basis daarvan kan worden bijgestuurd. Ook hebben zij alle tijd en kennis om campagnes te testen vóór je ze gaat gebruiken. Met A/B testen worden er verschillende versies gemaakt en wordt getest welke versie het beste resultaat levert. Zo weet je van te voren al dat je bezig gaat met een van de effectiefste tactieken.