Buiten fitnessen is heerlijk

Buiten fitnessen is heerlijk

28 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Als je veel in de sportschool traint, heb je misschien soms weleens de behoefte aan frisse lucht. Lekker even buiten, schone lucht en een heerlijk frisse wind. Fitnessen in de buitenlucht is dan ook een absolute aanrader. En het is praktisch prima uit te voeren. Hieronder enkele tips om heerlijk buiten te fitnessen.

Kies een geschikte locatie

Denk vooraf goed na over de locatie waar je wilt gaan fitnessen. Geschikt hiervoor is bijvoorbeeld een rustig stuk gras in een park of een beschutte plek in het bos. Als er een bankje is of boomstammen zijn om op te trainen, is dit natuurlijk ideaal. Handig om mee te nemen voor een fitnesstraining zijn bijvoorbeeld fitnessballen en foamrollers. Deze zijn gemakkelijk te dragen naar jouw gewenste locatie.

Pas op voor blessures

Zorg er wel voor dat je buiten veilig traint. In de sportschool is alles erop ingericht om mensen veilig te kunnen laten sporten. In het bos of in het park wordt hier geen rekening mee gehouden. De ondergrond kan ongelijk zijn, er liggen soms takken van bomen op de grond en er kan onverwachts iemand op een paard langslopen. Controleer vooraf of jouw locatie wel veilig genoeg is om te gaan trainen. Hou voldoende rekening met andere mensen die ook willen genieten van de buitenlocatie.

Goed voor lichaam en geest

Als je buiten traint, adem je schone lucht in dat rijk is aan zuurstof. En als de zon schijnt, maakt je lichaam ook nog eens vitamine D aan. Vitamine D is niet alleen goed voor je immuunsysteem, je botten worden er ook nog eens sterker van. En voor je geest is het natuurlijk ook uitstekend. Een andere locatie maakt je scherper en fitter. Je humeur wordt beter en je slaapt ’s nachts als een roos.