Carnaval vieren met je vriendengroep doe je zo

Carnaval vieren met je vriendengroep doe je zo

14 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

Carnaval is onder de rivieren hét feest om het hele jaar naar uit te kijken. Je moet ervan houden, maar als je samen met je vrienden gaat dan kan je je vast voorstellen dat het enorm gezellig wordt. Allemaal mensen in de gekste kostuums, gezellig feesten op straat, carnavalsnummers meeblèren en bier drinken: dat klinkt als een leuk feestje om met je vriendengroep naar toe te gaan, toch?

Carnaval is een enorm gezellig feest waar steeds meer mensen naartoe gaan. Waar vroeger vooral bevolking van onder de rivier los gingen tijdens het carnavalsweekend trekt dit feest tegenwoordig ook steeds meer feestgangers van boven de rivieren. Carnaval vieren is iets wat je écht eens meegemaakt moet hebben. In dit artikel geven wij handige tips om samen met je vriendengroep carnaval te vieren. Lees verder voor een onvergetelijk feestje!

1. Carnavalskleding voor groepen

Je kan natuurlijk geen carnaval gaan vieren zonder leuke en originele carnavalskleding. Daarom is het belangrijk om online te zoeken naar carnavalskleding of om samen met je vrienden een carnavalswinkel te bezoeken. Als je met je vriendengroep gaat is het handig en leuk om met zijn allen carnavalskleding te kopen in een bepaald thema. Dit zorgt ervoor dat je elkaar gemakkelijk kan herkennen. Kies bijvoorbeeld voor de Ninja Turtles kostuums of gevangenen kleding. Afgelopen jaar waren Peaky Blinders carnavalskostuums enorm populair!

2. Carnavalskleding voor groepen

Voordat je met je vriendengroep naar Brabant trekt om het “feest der feesten” te vieren is het verstandig om te bepalen in welke stad jullie carnaval willen vieren. Hou er rekening mee dat de meeste steden tijdens carnaval een andere naam hebben. De leukste carnavalssteden zijn: Maastricht (Mestreech), Den Bosch (Oeteldonk), Breda (Kielegat), Sittard (Marotteriek), Eindhoven (Lampegat) en Tilburg (Kruikenstad).

3. Luister carnavalskrakers

Als je carnaval gaat vieren is het natuurlijk leuk als je de carnavalsnummers kunt meezingen. Daarom is het aangeraden om voordat jullie gaan nog even een carnaval playlist op te zetten in de auto.