Coconut bowls

Coconut bowls

10 november 2020 Uit Door Quinten Reuten

We lezen vaak over duurzaam eten. Lokaal winkelen, eten in het seizoen, het verlagen van onze hoeveelheid verpakte voedingsmiddelen etc. zijn allemaal belangrijke onderdelen van een duurzame voedselketen. Maar hoe zit het met de borden, kommen, potten en pannen die we gebruiken om ons voedsel te bereiden en ervan te genieten? Daar hebben we toch ook een rol in te spelen.

Wat zijn Coconut Bowls?

Coconut Bowls, gevestigd in de EU, zijn fabrikanten van mooie, handgemaakte eetkommen gemaakt van de schaal van echte kokosnoten. Deze kommen besparen niet alleen miljoenen kokosnootschalen die elk jaar worden verspild, ze zijn ook volledig natuurlijk, gifvrij, synthetisch-vrij, plastic-vrij, veilig, milieuvriendelijk en, ze zien er leuk uit.

De reis van de kokosnoot

Kokosnoten zijn ongelooflijke geschenken van de natuur, met zoveel gebruiksmogelijkheden en eigenschappen. Zodra de kokosnoten zijn gebruikt voor hun vlees, water, suiker en olie, wordt echter 99% van de schelpen meestal weggegooid en verbrand. Dit draagt aanzienlijk bij aan de uitstoot van CO2 en methaan… om nog maar te zwijgen van het feit dat het een gezondheidsrisico is voor dieren en mensen. De kokosnootschalen waar coconut bowls van worden gemaakt, worden dus teruggewonnen, voordat ze gereinigd, gesneden en geschuurd worden door de ambachtslieden van de werkplaats. Daarna worden ze afgewerkt met een polijstbeurt van organische virgin kokosolie. Elke kokosnootschaal is uniek, met alle scheuren, vlekken, deuken en onvolkomenheden van een echte kokosnoot. Het is alsof er een speciale handgemaakte kom voor u wordt gemaakt, direct uit de aarde zelf.

Kopen?

Ben je na deze blog helemaal enthousiast geworden over het concept van de coconut bowl? Ga dan naar de vegan shop, hier koop je coconut bowls in verschillende maten. Je kan kiezen tussen de standaard coconut bowl, de mini coconut bowls, de jumbo coconut bowl of kies voor de starter set dan krijg je van alles wat.