Dakisolatie zorgt voor minder warmteverlies en stookkosten

Dakisolatie zorgt voor minder warmteverlies en stookkosten

22 maart 2021 Uit Door Quinten Reuten

Warme winters en koele zomers door dakisolatie

Wist u dat de meeste warmte via het dak naar buiten gaat? Een dak zonder isolatie is één van de grootste energieverspillers in huis. Daarom is het belangrijk om uw dak te voorzien van een goede isolatie. Hiermee bespaart u gemiddeld wel 25% op uw gasrekening. Dat scheelt jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en CO2 uitstoot. Er daar wil dakisolatie Zeeland natuurlijk graag een handje aan mee helpen.

 

Dakisolatie moet u dan ook niet zien als een grote uitgave, maar als een investering in uw woning. In de winter blijft het heerlijk warm en in de zomer is het een stuk koeler. Het zorgt ervoor dat de temperatuur in uw woning constanter blijft. Ook verhoogt dakisolatie Zeeland de waarde van uw woning en is het vaak een pre voor kopers van huizen.

 

Het aanbrengen van dakisolatie

De daken worden via de binnenzijde geïsoleerd. U verliest hierdoor wel meer ruimte in huis, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van isoleren. Vai de betere isolatiebedrijven kunt u een aanvraag doen en de adviseur die bij u langskomt zal uitleggen waarom deze werkwijze de voorkeur heeft. Hij of zij zal meekijken en een gericht advies geven omtrent uw situatie. Let wel: niet alle isolatoiebedrijven Zeeland bieden deze service. Zoek daarom de beste uit.

 

Dakisolatie Zeeland gebruikt Knauf Supafil Timber Frame voor het isoleren van daken. Een groot voordeel is dat het een duurzaam product is dat 80% bestaat uit gerecycled glas. Hierdoor verlaagt het energiegebruik flink. Er zal dan ook geen energieverlies zijn omdat het de kleinste hoekjes vult. Ook is het brandveilige isolatie en zit er 10 jaar garantie op!

 

Subsidie voor dakisolatie

Bent u benieuwd of dakisolatie in aanmerking komt voor subsidie? U kunt online op zoek gaan naar informatie, maar het beste kunt u bij een gespecialiseerd isolatiebedrijf zoals ISOenergy vragen naar de mogelijkheden. In de meeste gevallen is het mogelijk om een subsidie te krijgen voor dakisolatie. De overheid wil graag een steentje bijdragen zodat de huizen energiezuiniger worden.