De beste manier om crypto te beleggen voor beginners

De beste manier om crypto te beleggen voor beginners

15 oktober 2021 Uit Door Quinten Reuten

Het is vast al vaker aan je verteld; het is niet altijd even makkelijk om te beleggen en om echt te weten hoe crypto werkt. Daarom is het ontzettend fijn dat er zoveel mogelijkheden zijn met het beleggen en het onderzoeken daarvan. Tuurlijk is het niet altijd even logisch als je echt een beginner bent want waar ga je dan mee beginnen en hoe ver ga jij het schoppen als je nog niet zoveel weet? En toch, wees niet getreurd, want het is makkelijker dan dat je misschien wel denkt. En dat is natuurlijk heel erg fijn. 

Met de hulp van websites zoals CompareAllBrokers.com kan jij namelijk heel makkelijk en duidelijk zien waar jij moet zijn, wat voor jou interessant is en waar je deze beleggingen het best kunt uitvoeren. Dit ligt volledig in je eigen handen waarvoor CompareAllBrokers.com de perfecte hand biedt. En beginnen is altijd de moeilijke stap, de stap die het meeste invloed gaat hebben op alles wat jij wilt bereiken. Maar met de websites en de resources die er zijn, alle mogelijke uitgangspunten die jij voor jezelf kan neerzetten en opbouwen, alles wat je via CompareAllBrokers.com kunt leren, ga je al ver komen. Of je het nou doet via direct advies, dat ook erg kan helpen natuurlijk, of door zelf te weten waar je moet beginnen. Wat je ook kiest, er is altijd een plek waar beginners kunnen beginnen op een fijne, duidelijke manier. 

Lekker bezig met beleggen

Wanneer je eenmaal weet waar en hoe je wilt beginnen met beleggen is het niet zo moeilijk om de volgende stap te nemen; namelijk het beleggen zelf. Waar je gaat beginnen en de effecten waarin jij wilt investeren zijn duidelijk wat je al een heel eind op weg helpt. Deze beginnerspositie is hetgeen waar je naartoe werkt als beginner waarna je daadwerkelijk de beleggingswereld in kunt duiken. Dat is ontzettend fijn en nuttig, maar hoe ga je profiteren van de kansen van deze effecten? Erin beleggen natuurlijk. Dat is waarvoor je het doet, maar ook deze stap is spannend, want deze stap gaat al het verschil maken en dat is natuurlijk eng. Want ook al weet je wat je wil, dan is het nog steeds stressvol om het te doen, en logisch, want het heeft invloed op jouw eerste rendement en wat jij allemaal wilt bereiken. Maar wanneer het eenmaal is gelukt en wanneer je dat geld hebt kunnen inleggen wordt alles al wat makkelijker, en dat is goed. Jij hebt nu de positie in handen, waardoor je met je eigen gestelde doel in gedachte de positie kunt volgen en kunt bepalen wanneer je deze verkoopt. Nu je echt weet wat je wilt, weet wat je eruit wilt halen. Probeer hier echter niet teveel emotie aan te koppelen en hou dus geen verliesgevende positie te lang aan voor de verwachting dat deze ooit nog gaat stijgen. Tenzij je hier natuurlijk daadwerkelijk nog in gelooft en/of ook feitelijk onderzoek achter hebt staan.

En nu…? 

En nu je eindelijk hebt kunnen beleggen en zeker bent in je keuzes en zie je waar je geld in is geïnvesteerd. Heb je van tevoren goed onderzoek kunnen doen, werkt je zelfgestelde strategie daadwerkelijk en kun je je vertrouwen hierin houden? Dan hoef jij weinig meer aan te passen en kun je met meer zekerheid andere kansen aanpakken. Geniet van de mogelijkheden en van het proces, want het is altijd leuk om lekker achterover te leunen en te zien hoe fantastisch het is dat je geld verdient, dankzij jouw eigen inzet.