De beste robotstofzuiger kiezen

De beste robotstofzuiger kiezen

29 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Houd jij van stofzuigen? Nee toch? Stofzuigen is een onvermijdelijk klusje als je een eigen woning hebt. Helaas vinden maar weinig mensen het leuk om te doen. Herken jij je hierin? Dan is een robotstofzuiger misschien wat voor jou. Deze doet voor jou al het werk terwijl jij ondertussen dingen doet die je wél leuk vindt.

Wil je een robotstofzuiger aanschaffen? Lees dan deze handleiding over hoe je de beste robotstofzuiger kiest. Want welk model voor jou het meest geschikt is hangt af van verschillende factoren.

1. Heb je een woning met grote ruimtes?

Is je woning erg groot en uitgerust met grote kamers? Je robotstofzuiger moet dan grote afstanden afleggen, waardoor hij logischerwijs ook een grote accu nodig heeft. Ook heb je in dit geval een model nodig met een grote opvangbak.

2. Heb je tapijt op de vloer liggen?

Ligt er op jouw vloer laminaat, PVC, parket of juist tapijt? In het laatste geval moet je extra voorzichtig zijn bij het kiezen van een robotstofzuiger. Niet ieder model is namelijk even geschikt voor het zuigen van tapijt. Kies dus een exemplaar met extra zuigkracht en borstels. Zeker als je ook nog huisdieren hebt die veel haren achterlaten is dit handig.

3. Wil je een koppeling met een app?

Ben je helemaal bij de tijd en wil je je stofzuiger kunnen besturen met een app? Dan zijn daar ook speciale modellen voor verkrijgbaar. Deze kun je helemaal bedienen met je smartphone. Vaak hebben deze robotstofzuigers ook nog een ingebouwde camera, zodat je precies kunt zien wat jouw stofzuiger allemaal uitspookt.

4. Moet hij ook kunnen dweilen?

Tegenwoordig bestaan er ook robotstofzuigers die je vloer niet alleen schoon zuigen, maar ook nog kunnen dweilen. Deze modellen zijn zelfs zo slim dat ze zelf bepalen of ze je vloer gaan stofzuigen of gaan dweilen, afhankelijk van wat de beste methode is.

5. Heb je een beperkt budget?

Niet iedereen heeft honderden euro’s te besteden voor een robotstofzuiger. Gelukkig zijn er ook exemplaren te koop die qua prijs onder de 200 euro blijven. Houd er dan wel rekening mee dat ze qua prestaties niet tot de top behoren.

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je graag een nog uitgebreider overzicht van welke robotstofzuigers voor jou de beste keuze zijn? Bezoek dan Klesto.nl voor onpartijdige reviews van robotstofzuigers en nog veel meer andere huishoudelijke producten.