De beurzen stijgen, ook tijdens de coronacrisis

De beurzen stijgen, ook tijdens de coronacrisis

5 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

De coronacrisis heeft de wereld in een flinke houdgreep. Niet alleen consumenten, maar ook bedrijven hebben veel last van deze moeilijke tijd waar men nu doorheen gaat. Er worden allerlei maatregelen genomen om de wereldeconomie niet helemaal in te laten storten, en stapje voor stapje wordt gewerkt aan het herstel. Ook op de beurs is dit te merken. Verschillende aandelenkoersen stijgen, zelfs ten tijde van de coronacrisis. Mede daardoor hebben veel beleggers en investeerders ervoor gekozen om niet te stoppen met beleggen, maar juist nu door te gaan met hun beleggingen. Een keuze die verrassend goed uitpakt. Is dit een onrealistische positieve kijk op de markt van de beleggers, of is het een verstandige keuze? Wij denken dat laatste en leggen je graag uit waarom.

Optimisme

De wereld van beleggen zit vol met investeerders die bruisen van het optimisme. Hun grootste argument om juist nu door te gaan met investeren en beleggen, is omdat het nu een goed moment is om in te stappen tegen voordelige tarieven en hoge kortingen. Zij (blijven) geloven in mooie rendementen op de lange en korte termijn, waardoor de markt van beleggingen goed blijft doorlopen.

Verschillende branches doen het erg goed

Natuurlijk zijn er branches die hard getroffen worden door de coronacrisis, maar er zijn ook branches die juist erg goede resultaten laten zien nu. Een voorbeeld van zo’n branche is de wereld van techbedrijven. Bedrijven als Google, Facebook, Apple en Amazon zijn actief in de technologie en die branche lijkt beter te draaien dan ooit tevoren. Niet alleen nu, maar ook de verwachting voor de toekomst is erg positief. Voor iedereen die nog niet weet in welke branche hij of zij wil instappen om te beleggen, ga eens kijken in de techwereld.

Overheidssteun

Vanuit allerlei kanten wordt er door verschillende overheidsinstanties en banken geprobeerd om de wereldeconomie draaiende te houden. Obligaties en bedrijfsleningen worden overgenomen, grote bedrijven blijven met staatssteun draaiende en met deze financiële injecties wordt geprobeerd om verdere economische schade te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven goed door blijven gaan en de kans op een positief rendement op je belegging alsmaar groter wordt.

China is op de weg terug

Voor vrijwel elke branche is China een essentiële handelspartner. Dit land werd als eerste flink getroffen door de coronacrisis, maar is inmiddels op de weg terug. Verschillende westerse economieën profiteren hiervan, omdat de handelsrelatie met Chinese partners eindelijk weer op gang lijkt te komen.

Energie en grondstoffen

Bijna geen enkel bedrijf kan zonder energie en belangrijke grondstoffen. Op dit moment zijn grondstoffen door verschillende redenen erg voordelig. Dit kan voor veel sectoren een hele positieve ontwikkeling zijn, omdat hiermee de kosten op een laag niveau gehouden kunnen worden en de weg naar boven vastgehouden worden. Ook de rest van de economie kan profiteren van deze lage prijzen.

Hoewel het dus lijkt alsof alles en iedereen enorme klappen krijgt van de coronacrisis, lijkt het voor beleggers dus anders te zijn. Beurzen trekken aan, mogelijkheden worden groter en er wordt vol positiviteit gekeken naar de nabije toekomst. Zoek je een moment om te beginnen met beleggen, wellicht is dit het beste moment.

Beleggen kent risico, uw inleg kan minder waard worden.