De eeuwige zoektocht naar warme voeten

De eeuwige zoektocht naar warme voeten

6 maart 2023 Uit Door Quinten Reuten

De winterperiode ziet er vanuit een warm huis altijd prachtig uit, strakke blauwe lucht, koude temperaturen en een zonnetje. Maar het moment dat je naar buiten moet kan voor sommige mensen een probleem vormen. Zeker als bovenstaande niet helemaal waar blijkt te zijn, harde windvlagen en regen kunnen de gevoelstemperatuur doen kelderen. Des ter meer reden om goed voorbereid naar buiten te gaan.

Wat zijn de oplossingen?

Er zijn verschillende oplossingen om pijnlijke, koude voeten te voorkomen. Eén daarvan is om zo min mogelijk naar buiten te gaan, echter is dat voor niet iedereen mogelijk en daarnaast is het ook onpraktisch. Met de winter hebben we eenmaal te dealen. Om de voeten kunstmatig warm te houden bieden verwarmde zolen een oplossing. Verwarmde zolen worden in verschillende soorten en prijsklassen aangeboden op het internet. Maar wat is nou de beste keuze, zonder teveel te betalen?

Werking van verwarmde zolen

De verwarmde zolen werken op accubasis. Deze accu zit ingebouwd in de verwarmde zolen en is in te schakelen door middel van een afstandsbediening. Daarmee kan u de verwarmde zolen instellen in drie verschillende warmtestanden. Waardoor je altijd de gewenste temperatuur hebt en geen koude voeten meer hoeft te ervaren. Heb je de werkdag erop zitten? Dan kan je de verwarmde zolen eenvoudig opladen via een USB-oplader. De verwarmingsduur van de verwarmde zolen fluctueert tussen de 2 en 14 uur. De verwarmingsduur is onder andere afhankelijk van de warmte-instelling, hoe hoger de instelling, hoe warmer de verwarmde zolen worden, echter kost dit ook meer energie.

Aanbod verwarmde zolen

Op de website van Comfort-Producten.nl worden veel verschillende verwarmde zolen aangeboden. Voor elk doeleinde zijn er geschikte verwarmde zolen. Als je van lange wandelingen en/of fietstochten houdt dan zijn de modellen Elite en Limited geschikte verwarmde zolen. Deze verwarmde zolen hebben rondom de ingebouwde accu een verbeterd loopcomfort, waardoor de verwarmde zolen zachter aanvoelen. De Limited verwarmde zolen beschikken over alle functies van de andere modellen, maar hebben ook het grootste verwarmingsoppervlak en een snellere oplaadtijd door de USB-C oplader. Maar ook de modellen Basic en PRO volstaan, dit zijn de wat meer basisuitvoeringen van het merk BERTSCHAT® en geven ook voldoende warmte af om geen koude voeten meer te hebben. Wel is raadzaam om goed geïsoleerde schoenen te dragen, waardoor de warmte geen kant meer op kan. Hierdoor wordt het warmte-effect versterkt, waardoor je op een lager niveau kan verwarmen. Hierdoor bespaar je dus automatisch accucapaciteit. 

Advies en garantie

Op de website van Comfort-Producten kan je terecht voor advies en support. Zij zijn te bereiken per chat, telefoon en per mail. Zo kunnen al je vragen beantwoord worden. Op de website geven ze aan dat er standaard 1 jaar fabrieksgarantie zit op alle producten, maar in de reviews is te lezen dat ze ook na die tijd alle services verlenen. Voor verwarmde zolen zit je dus goed bij deze aanbieder en heb je keuze uit verschillende verwarmde zolen.