De gids voor kledingvoorschriften op kantoor

De gids voor kledingvoorschriften op kantoor

19 april 2021 Uit Door Quinten Reuten

Alles blijft zich aanpassen aan de moderne tijd. De kledingvoorschriften van je werkplek kunnen daarom niet achterblijven. Er wordt regelmatig gevraagd om een “business casual” outfit, maar dit is best verwarrend. Mag je een spijkerbroek dragen? Moet je nog steeds een stropdas uit de kast halen? Veel mannen denken dat er nog veel speelruimte is bij deze dresscode, maar je kantoor heeft écht verwachtingen van hoe je jezelf kleed. Daarom begeleiden we jou naar de juiste outfit.

Bedrijfskleding

Het hebben van bedrijfskleding maakt het leven eigenlijk best gemakkelijk. Je weet precies wat er van jou verwacht wordt en door middel van KMS Software is de uitgifte goed geregeld. Gaat je kleding kapot, of heb je na verloop van tijd een groter of kleiner maatje nodig? Geen probleem! Via een Kleding Management Systeem voor medewerkers bestel jij zelf een nieuw kledingpakket. Je ziet hier ook gelijk jouw resterende budget en de bestelling gaat eerst voor bevestiging naar je manager. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een bestelling plaatst waar je geen toestemming voor hebt. Maakt jouw werkgever nog geen gebruik van een systeem als deze? Raad het eens aan! Op deze manier ben je proactief en bespaar je jezelf, je collega’s én werkgever veel tijd in de toekomst!

Business casual voor mannen

Maakt jouw werkgever geen gebruik van bedrijfskleding? Dan is er waarschijnlijk wel een kledingvoorschrift van toepassing. De kans dat dit ‘zakelijke casual kleding’ is, is vrij groot. Het is minder formeel als traditionele kantoorkleding, maar geeft toch een professionele indruk. De term laat helaas te veel ruimte open voor eigen interpretatie. Het woord “casual” roept visioenen op van Hawaiiaanse T-shirts, korte broeken en sandalen, maar dit is natuurlijk niet wat er van je verwacht wordt.

Maar wat wordt er dan wel verwacht? Je dient je aan de gebruikelijke principes van stijl en verfijning te houden. Denk aan een getailleerde blazer en een overhemd. Stropdassen zijn optioneel. En hoewel sommige informele kantoren een mooie spijkerbroek toestaan, moet je ervoor zorgen dat het écht een hele mooie spijkerbroek is. Blijf anders bij kwaliteitsbroeken zoals een basis kleur pantalon of chino. Maak het af met een nette leren riem, een klassiek horloge en nette gepoetste schoenen zoals brogues of loafers. Heb je twijfels? Het is altijd beter om overdressed te zijn in plaats van andersom. Let tijdens je sollicitatiegesprek goed op wat je toekomstige collega’s dragen en vraag indien nodig na bij je leidinggevende wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dan kan het niet meer mis gaan!