De invloed van de wereld

19 februari 2021 Uit Door Quinten Reuten

Elk land heeft een eigen taal, eigen cultuur, eigen tradities, etc. Wij als mensen vinden andermans cultuur heel interessant en het haalt bij ieder op zijn eigen manier een vorm van nieuwsgierigheid naar boven. De ene is bijvoorbeeld geïnteresseerd in Italië, de ander in de Verenigde Staten en weer een ander in China. Onbewust nemen we vaak kleine dingen over uit andere culturen, dit kan op gebied van kleding, eten, accessoires, meubels, noem het allemaal maar op!

Culture is key!

Zonder cultuur waren we nu heel anders geweest. Waarschijnlijk hadden we bepaald eten nooit gekend, bepaalde kleding nooit gedragen, bepaalde tradities nooit overgenomen en was iedereen hetzelfde geweest. Cultuur brengt kleur in ons leven! Dit merken ook kledingontwerpers. Vele van hen zijn groot fan van reizen naar andere landen en dus andere culturen, om daar uit te zoeken wat bij hen de norm is! Mensen vinden het interessant om iets anders te leren dan hun eigen cultuur, hierdoor ontstaan natuurlijk ook multiculturele samenlevingen! Ook willen ontwerpers er voor zorgen, dat er voor mensen die naar Nederland komen, kleding bestaat die bij hun past en dus misschien wel bij hun cultuur!

XPLCT

XPLCT is een merk van twee Amsterdamse vrienden dat zich erg laat inspireren door verschillende interesses en culturen. Elk kleding stuk is uniek en bevat invloeden van over de hele wereld. Ook benoemen zij hun kleding soms naar plekken waar zij ooit hun inspiratie hebben opgedaan. Neem als voorbeeld de XPLCT Manchester Jeans of de XPLCT Houston Jeans. Beide zijn uniek in zowel stijl als kleur, zo kan ieder dus gaan voor het gene waar zij zich comfortabel in voelen! De kleding is te vinden bij Crivaldi in Oosterhout of online!

Zie jij het terug?

Mensen die naar Nederland komen of wij die naar andere landen gaan, kunnen het niet laten om te zoeken naar invloeden van de eigen cultuur! Welke cultuur spreekt jouw aan? Vind je het leuk als kleding wordt geïnspireerd door andere culturen! Ga eens het internet op en ga opzoek naar de kleding die bij jouw past!