De jethelm, nog steeds populair.

De jethelm, nog steeds populair.

23 november 2020 Uit Door Quinten Reuten

De jethelm, nog steeds populair.

 

Jethelmen zijn weer helemaal terug van weggeweest. De vorm van de jethelm is gebaseerd op de helmen die werden gedragen door Amerikaanse straaljagerpiloten eind jaren veertig. De eerste jethelm werd in 1954 geïntroduceerd door Bell Auto Parts, een autobenodigdheden winkel in de buurt van Los Angeles. De eigenaar van deze winkel, Roy Richter, was een groot voorstander van goede hoofdbescherming en de jethelm biedt dit vandaag de dag ook zeker. Heel veel jethelmen zijn daarnaast ECE gekeurd, wat betekent dat je er legaal mee de weg op mag. Veel jethelmen hebben nog steeds een retro of klassieke look. Hierdoor past de jethelm perfect bij bijvoorbeeld een Vespa of een klassieke motor. De jethelm is geschikt voor alle soorten tweewielers en is in mega veel verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar. Hieronder staan de meest populaire jethelmen. 

 

Redbike RB-710 retro jethelm

Een klassieker van het merk Redbike, de RB-710. Een helm die overal bij past, of je nou op je scooter zit of op je cafe racer, de RB-710 maakt het plaatje af. Hij heeft een retro look, maar zal zeker niet vintage aanvoelen. Deze jethelm is gemaakt van hoogwaardig ABS-polumeriaat (ABS) materiaal en heeft een antiallergische voering. De helm heeft een snel sluiting aan de riem rond de kin en een klem aan de achterkant, waar het elastiek van je motorbril doorheen kan. Hij beschikt over bevestigingspunten voor een zonneklep of vizier wat de jethelm helemaal zal afmaken. Mat zwart is de meest genomen kleur, maar dit model is ook verkrijgbaar in de kleuren zilver, wit en ivoor wit. 

 

Premier Rocker jethelmen

Het merk Premier heeft een lijn jethelmen uitgebracht met de naam Rocker en deze horen zeker in dit lijstje thuis. Meer dan tien verschillende modellen in verschillende kleuren. Deze jethelmen hebben een kleine schaal van ABS thermoplastisch materiaal waardoor ze lichter en minder groot zijn en daarom ook een mooie pasvorm hebben. De buitenkant is gemaakt van glasfiber en carbon en de binnen voering is van textiel en is uitneembaar en wasbaar. De jethelmen bieden een uitzonderlijk goed comfort door de praktische kraag die goed om de nek zit. Al deze jethelmen hebben een snel sluiting aan de riem rondom de kin en een geïntegreerd, anti-kras zonnevizier. 

 

Sinds de jaren vijftig is de helm steeds moderner geworden, maar het model van de jethelm is altijd populair gebleven en kan zich nog altijd meten met de bestverkopende helm categorieën ter wereld.