De meest voorkomende laddermaterialen

De meest voorkomende laddermaterialen

9 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

De vier meest voorkomende laddermaterialen zijn aluminium, glasvezel, staal en hout.

Glasvezel: Glasvezel is een plastic materiaal versterkt met glasvezels dat kan worden geïntroduceerd in een afgeplatte plaat, verweven of willekeurig. Glasvezel is een ongelooflijk sterk, stevig materiaal. Hoewel dit betekent dat glasvezelladders veel gewicht kunnen dragen, zijn ze vaak zwaarder en duurder dan andere laddertypen. Waar andere materialen zouden kunnen buigen, heeft glasvezel de neiging onder teveel gewicht te barsten. Omdat het geen elektriciteit geleidt, is glasvezel beter voor het werken in de buurt van hoogspanningslijnen of in zware weersomstandigheden. Glasvezel is ook hittebestendiger dan andere materialen.

Aluminium: lichte, betaalbare en duurzame aluminium ladders zijn een uitstekende keuze voor huiseigenaren die behoefte hebben aan een veelzijdige ladder voor dagelijks gebruik. De bekendste trappen zijn de DIRKS trappen van Klimexpert. Omdat ze zo licht zijn, zijn ze gemakkelijk te installeren, vervoeren en op te bergen. Helaas heeft hun lichte gewicht een keerzijde – aluminium ladders zijn niet zo sterk als hun tegenhangers van glasvezel. In vergelijking met staal corrodeert aluminium niet zo gemakkelijk. Het geleidt wel warmte en elektriciteit, dus het zou onverstandig zijn om bij sommige weersomstandigheden een aluminium ladder te gebruiken.

Staal: stalen ladders zijn een aanzienlijke keuze voor de informele thuisverbeteraar en de professional voor het verbeteren van het huis. Ze concurreren goed met aluminium- en glasvezelladders op het gebied van stevigheid en sterkte. Een van de nadelen van staal is de gevoeligheid voor corrosie; staal corrodeert en roest gemakkelijk wanneer het in contact komt met water, dus het vereist zorgvuldig onderhoud om in topconditie te blijven, vooral als het buitenshuis wordt gebruikt. Staal heeft ook de neiging zwaarder te zijn dan aluminium en glasvezel. We raden aan om staal te kiezen voor binnenladders of opstapjes.

Hout: Traditioneel qua uiterlijk en ontwerp, zijn houten ladders een goede decoratieve keuze. Hoewel ze stevig en stevig zijn, kunnen veel houten ladders niet zoveel gewicht dragen als metalen ladders. Ze zijn ideaal voor gebruik binnenshuis, omdat ze erg gevoelig zijn voor vochtschade.