De populairste stranden van Nederland

De populairste stranden van Nederland

15 januari 2021 Uit Door Quinten Reuten

Door de kronkelende kustgeografie van Nederland zijn er binnen de Nederlandse grenzen veel mooie stranden te ontdekken. In feite liggen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in de buurt van een aantal beroemde badplaatsen die zijn vernieuwd voor het gouden zand, glinsterende zee├źn en ingelegde haringkiosken.

Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee ligt op ongeveer 20 mijl afstand van Amsterdam met de trein en is gelegen ten westen van Haarlem. De noordkust van de stad gaat over in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een prachtig natuurgebied met stranden, duinen en bossen.

Scheveningen

Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland en de legioenen dagjesmensen en vakantiegangers brengen in de warmere maanden van het jaar tijd door op het strand. Er zijn vele andere attracties om de bezoekers bezig te houden, waaronder een beeldenmuseum en een plezierpier. Wil je lekker van de zon genieten in Scheveningen, vergeet dan niet om je strandlaken mee te nemen.

Texel

Van de vijf bewoonde eilanden in het Nederlandse deel van de Waddenzee is Texel waarschijnlijk het meest toegankelijk door de nabijheid van Amsterdam en de rest van Noord-Holland. De noordkust van het eiland is prachtig en loopt parallel aan het Nationaal Park Duinen van Texel.

Domburg

Deze badplaats in de provincie Zeeland ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Rotterdam, maar is goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Piet Mondriaan woonde ooit met een aantal andere kunstenaars in Domburg en schilderde na bestudering van de kustlijn van de stad Pier en Ocean.

Hoek van Holland

De meest westelijke deelgemeente van Rotterdam heet Hoek van Holland en ligt aan de monding van de Nieuwe Waterweg. De kustlijn van de wijk heeft brede, open stranden die vooral in de zomer populair zijn en er zijn verschillende hotels, waterspuwers en andere voorzieningen langs de kustlijn van Hoek van Holland.