De voordelen bij het importeren van een auto

De voordelen bij het importeren van een auto

25 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

We weten al dat het importeren van een auto populair aan het worden is over de laatste jaren. Waarom is dit eigenlijk zo? Er zijn veel redenen voor dit en in deze blog gaan we enkele van deze voordelen bespreken.

H2: Prijsvoordeel

De eerste punt die wij gaan bespreken, is het prijsvoordeel. Nederland is een van de duurste landen in Europa als het gaat om het kopen van een auto. Met Duitse verkopers kun je ook altijd goed onderhandelen om de prijs zo misschien nog een beetje naar beneden te kunnen halen.

H2: Het aanbod

Hoe komt het dat de prijzen in Duitsland zo klein zijn? Ook dit is vanwege meerdere redenen. Een hiervan is dat de autobranche in Duitsland veel groter is. Je zou dit kunnen vergelijken met de wapenbranche in America. Hierdoor is het aanbod natuurlijk ook veel groter. En bij groter aanbod zal de prijs naar beneden gaan. Met het grote aanbod is ook de kans dat je jouw droomauto vindt veel groter.

H2: De BPM

We hebben al besproken dat je op de aankoopprijs in Duitsland kunt besparen, maar ook op de BPM kun je fors besparen. Door de BPM-aangifte op de juiste manier te doen kun je veel geld besparen. Hierbij kunnen je ook experten op dit gebied helpen. Automotiveimport kan voor je de BPM berekenen. Zo ben je er zeker van dat je het op de beste manier doet.