De voordelen van een compleet opzetzwembad in jouw tuin

De voordelen van een compleet opzetzwembad in jouw tuin

20 april 2021 Uit Door Quinten Reuten

Een eigen zwembad hebben moet voor iedereen toegankelijk zijn. Zeker tijdens de warme zomerdagen of tijdens een hittegolf. Alleen wil je zodra de zomer voorbij is geen last meer hebben van een zwembad dat veel ongebruikte ruimte van jouw tuin in beslag neemt. Een compleet opzetzwembad met pomp, filter, afdekking en grondzeil is dan de ideale oplossing. Eenvoudig op te zetten en nog makkelijker te demonteren als de zomer voorbij is. In deze blog geven we je graag handig tips die jij kunt gebruiken bij het aankopen van een zwembad. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice voor de scherpst geprijsde complete zwembad sets.

Wat je allemaal nodig hebt om direct te kunnen zwemmen

Bij het opzetten van een zwembad moet je rekening houden verschillende zaken zoals de plaats, welke richting je hem plaatst en hoe je de elektra aansluit. Ook kun je nier direct zwemmen voordat je weet of het zwembadwater PH-neutraal genoeg is. Om jezelf wat tijd en geld te besparen is het altijd slim om een zwembad compleet met alle benodigde accessoires te kopen. Wat je minimaal nodig hebt is geen grondzeil, afdekking, zwembad met frame, pomp, filter, chloordispenser, chloor, een teststrip en water nodig. Bereken eenvoudig wat het kost om jouw zwembad te vullen door de maximale inhoud in liters om te rekenen naar het aantal kuub (m3), om dit vervolgens te vermenigvuldigen met de waterprijs per m3 van jouw watervoorzieningsbedrijf.

Hoe je de juiste maat zwembad voor jouw tuin bepaalt

Bij het bepalen van de juiste maat van een zwembad dat geschikt is voor jouw tuin moet je rekening houden met verschillende aspecten. Naast de diameter of rechthoekige afmetingen van het zwembad zelf wil je nog een vrije zone van 50 cm rondom het zwembad hanteren. In tuinen tot 30m2 kun je maximaal een zwembad van 305 cm kwijt, in een tuin tot 60m2 kun je zwembaden met een diameter tot 420 cm plaatsen. Heb jij een tuin groter dan 60m2? Dan passen zelfs de allergrootste in jouw tuin.

Nog meer must haves voor in de achtertuin

Nu op vakantie gaan onzeker is en de meeste pretparken, campings en zwembaden gesloten zijn zit er niets anders op dan gewoon zelf een pretpark van jouw achtertuin te maken. Naast het hebben van een compleet opzetzwembad zijn er nog andere must haves die onmisbaar zijn in jouw tuin. Wat dacht je van een multifunctionele tuingrill, of een grote zweefparasol zodat je wat extra schaduw kunt creƫren in een handomdraai. Heb je kinderen? Dan moet je een trampoline hebben! Gegarandeerd urenlang speelplezier voor jong en oud.