De voordelen van personal training op een rijtje

De voordelen van personal training op een rijtje

11 augustus 2021 Uit Door Quinten Reuten

Steeds meer mensen beginnen met het aanschaffen van een personal trainer. De trend lijkt hierbij te komen uit de kilo’s die erbij zijn gekomen na de coronapandemie ne de thuisquarantaine. Nu de maatregelen langzaamaan worden versoepeld willen mensen er toch weer gezond en fit uitzien. Maar welke voordelen zitten er nu aan een personal trainer ten opzichte van een sportschool-abonnement? In dit blog vertel ik je hier alles over zodat jij voor jezelf kan beslissen of personal training een goede match voor je is.

 

Motivatie

Veel mensen kennen het wel, nieuwjaar is geweest en je hebt het mooie voornemen om af te vallen. Al snel schaf je een sportschool-abonnement aan maar binnen de kortste keren stop je of heb je er geen tijd voor. Vaak zijn dit smoesjes die je tegen jezelf verteld terwijl je in werkelijkheid genoeg tijd hebt maar de motivatie mist. Een personal trainer kan je hierbij helpen door je constant te motiveren.

 

Expertise

Wanneer je zelf naar de sportschool gaat doe je waarschijnlijk maar wat. Er zijn namelijk weinig mensen die naar de sportschool gaan en precies weten welke spiergroepen ze moeten trainen en hoeveel ze hierbij moeten eten/drinken op dagbasis. Een personal trainer kan je hierbij helpen zodat jij je doelen zo snel mogelijk behaald. Hierdoor kan personal training als een goede investering worden gezien, je doelen worden immers sneller bereikt.

 

Sociaal aspect

Naast motivatie en expertise is het sociale aspect ook een belangrijk onderdeel. Door sociaal contact te hebben en samen het avontuur aan te gaan zal je meer gemotiveerd worden maar ook meer plezier hebben in de oefeningen. Heb je meer plezier, dan vliegt de tijd en zullen de kilo’s er binnen no-time af zijn.

Welke personal trainer moet ik kiezen?

Online zijn er veel personal trainers om uit te kiezen. Een erg bekende aanbieder van personal training is Ruud Van Erp. Ruud Van Erp heeft al jarenlang expertise in de sportwereld en staat bekend als sociaal, vriendelijk en weet mensen goed onder handen te nemen. Ben je nog aan het twijfelen? Neem dan snel een kijkje op ruudvanerp.nl