Detoxen voor een strak lichaam

Detoxen voor een strak lichaam

16 september 2022 Uit Door Quinten Reuten

Zo helpt detoxen je een strak lichaam te krijgen
Met detoxen zorg je ervoor dat je lichaam geheel ontgift wordt. De combinatie van detoxen en afvallen werkt zeer goed en kan je ook helpen om sneller je streefgewicht te bereiken. Er zijn diverse soorten detoxkuren die je kunt doen. De meest gekozen detoxkuur is de sapkuur. Door een aantal dagen te sapvasten kan jouw lichaam weer een frisse start maken en beginnen met een nieuw dieet. Wij vertellen je in dit artikel wat detoxen precies is en hoe je kunt afvallen met het volgen van een detox sapkuur.

Detoxen, wat is dat eigenlijk?
Een detox sapkuur doen helpt om je lichaam te ontgiften. Door bepaalde fruit- en groentesappen te drinken, zorg je ervoor dat de giftige stoffen in je lichaam worden opgeruimd. Dit kunnen verschillende giftige stoffen zijn die bijvoorbeeld in alcohol, bewerkt voedsel en bepaalde metalen zitten. Om je lichaam geheel van schadelijke stoffen te ontdoen is het noodzakelijk dat je stopt met het eten of drinken van deze voedingsstoffen. Ook is het volgen van een detox kuur aan te raden, zodat je ervoor zorgt dat alle schadelijke stoffen uit je lichaam gaan. Het kan een mooi begin van een gezondere leefstijl zijn. Je reinigt je lichaam geheel van binnen en voelt je snel gezonder en vrolijker. Een detox sapkuur duurt doorgaans enkele dagen. Zo heb je de keuze uit een sapkuur van 3, 5 of 7 dagen. Volg nooit een kuur die langer dan 7 dagen duurt om schade binnen je lichaam te voorkomen. Wanneer je dit voor het eerst doet, kun je beter beginnen met een 3 daagse sapkuur. Gedurende de dagen dat je aan het detoxen bent, zal je een aantal kilo’s verliezen. Volg je het detoxen op met een dieet, dan kan je dit motiveren om gezonder te gaan leven en nog meer af te vallen.

 

Een strak lichaam door detoxen
Detoxen en afvallen zijn prima met elkaar te combineren. Zo kun je voorafgaand aan je nieuwe dieet een paar dagen en sapkuur doen. Ook tijdens je dieet is het belangrijk dingen te doen om te detoxen. Het is belangrijk om veel water te drinken (zeker ook tijdens de sapkuur) en detoxthee te drinken. Water zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller uit je lichaam vervoerd worden. Verder kun je na het detoxen rauwkost en salades eten, waardoor je je lichaam met natuurlijke producten voedt. Je mag dan ook allerlei soorten groentes eten.

Hoeveel kilo kun je afvallen?
Een detox sapkuur volgen helpt je om een strak lichaam te krijgen en is de ideale start aan een gezonder leven. Omdat afvallen te maken heeft met het eten van minder calorieën dan je lichaam verbrandt, kan een sapkuur je helpen om op korte termijn gewicht te verliezen en ongezonde gewoontes af te leren. Met een detox kuur kun je binnen een week enkele kilo’s verliezen, wat een combinatie is van vet, vocht en verlies aan spieren. Om ervoor te zorgen dat niet alles er daarna meteen weer aan komt, is een detox opvolgen met een dieet zeker aan te raden.

Wil jij graag een strak lichaam hebben? Kies dan ook voor sapvasten om je lichaam te reinigen en gewicht te verliezen en bestel ze altijd bij een specialist.