Deze voorwerpen kunnen niet missen in je boot!

Deze voorwerpen kunnen niet missen in je boot!

8 april 2021 Uit Door Quinten Reuten

Varen met een boot geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Of je nou vaart in een rubberbootje met als doel om je hengel uit te gooien of rondvaart in een sloepje om gewoon een ontspannend rondje te varen. Waarschijnlijk wil je vooral genieten van rust, ontspanning en vrijheid. Om te voorkomen dat iets dit verpest of gewoon om het genot te maximaliseren, kunnen deze dingen niet missen in jouw boot.

Reserveonderdelen

Het vervelendste wat er kan gebeuren op het midden van het water, is het stukgaan van je buitenboordmotor. Er kan van alles kapotgaan of beschadigd raken aan je motor terwijl je op het water bent. Een van deze onderdelen is de impeller. Dit is een belangrijk onderdeel in de koelwaterpomp. Het schoepenrad draait in de cilinderhuis van de motor en zuigt daarmee water aan van buiten naar het koelcircuit van de motor. De is ook een erg kwetsbaar onderdeel wat wel snel vervangen moet worden wanneer deze stuk gaat. Het is daarom aangeraden om een reserveonderdeel hiervan op de boot te hebben. De meeste andere buitenboordmotor onderdelen kunnen wel wachten tot je weer aan de kant bent.

Schroevendraaier

Dit voorwerp gaat natuurlijk hand in hand met het vorige. Het is nodig om de motor te openen, de oude impeller los te maken en eruit te halen. Maar ook als er andere problemen zijn met de motor kun je met een schroevendraaier snel achterhalen wat het probleem is.

Gevulde koelbox

Een gevulde koelbox kan natuurlijk niet missen. Reserveonderdelen zijn handig voor als er iets mis is met je boot, maar verhoogt over het algemeen niet het genot op de boot. Dit voorwerp doet dat zeker wel. Vul de koelbox voor vertrek met wat koelelementen of ijs en wat lekkere drankjes. Ook lekker eten kun je hier goed in bewaren. Denk aan belegde broodjes of chocolade die anders zou smelten bij lekker weer.