Die kunnen nog wel een beetje hulp gebruiken

Die kunnen nog wel een beetje hulp gebruiken

19 november 2020 Uit Door Quinten Reuten

Ik was laatst bij een goede bekende van me. Hij had zojuist een nieuw product gekocht. Ik bemerkte bij hem een gevoel van trots en op zich klonk hij erg opgetogen met het bezit van zijn nieuwe product. Alleen was het bij de aflevering alles mis gegaan, overwegend te wijten aan de manier van de doen van de mensen van de leverende organisatie. Het rijtje was eindeloos en het had zomaar een leuk artikel geweest bij Koning Klant. De mensen kwamen een aantal keren niet opdagen, het verkeerde werd geleverd en bovenal waren de mensen niet erg aardig bij de aflevering. Hoe kan een bedrijf met een mooi product het zo vergallen. Hoe komt dat toch en hoe kunnen ze het zover laten komen. Daar begrijp ik echt geen snars van. Want zeg nou eerlijk wat kost een goed humeur. Niks toch die het je toch gratis. 

Een fout moet je herstellen en heeft een kans in zich

Gewoon met een klant in discussie gaan als het zwart op wit staat dat de klant gelijk heeft. Dat is toch waardeloos. Maar ook de inkoper kan nog wel wat leveranciersmanagement gebruiken want in hoeverre heeft men bij de inkoop gezegd wat er achteraf allemaal moest zijn. Dus vooraf een goede opgave waar je achteraf allemaal mee te maken krijgt. Dat is toch de remedie en hoeveel doen dat in de praktijk. Onze praktijk leert dat de meeste van project naar project lopen en nauwelijks tijd hebben om daar bij opdrachtverstrekking op te letten. Ze zijn al weer met het volgende bezig als het ene nog niet klaar is. Daar begrijp ik dus niks van.

Omgaan met de ander is nog niet zo makkelijk

Het goed omgaan met de ander is in de praktijk nog niet zo makkelijk. Moet je er hard op sturen of kom je een beetje nonchalant over en denkt de ander dat je een goede peer bent. Wat doe je. Dara worstelen veel mensen mee. Dus je bent niet de enige. Ikzelf heb daar vaak een probleem omdat het voor mij maar moeilijk in te schatten is wat de situatie is. En bovenal wat de ander wil. Daar ga ik wel eens de mist mee in. Maar ja, iedere keer als het mis gaat heb ik weer wat geleerd.