Dit zijn de populairste verpakkingsmaterialen voor webshops

Dit zijn de populairste verpakkingsmaterialen voor webshops

1 augustus 2022 Uit Door Quinten Reuten

Tegenwoordig wordt er meer verstuurd dan ooit. Daardoor is branding ook flink wat belangrijker geworden. Het verzenden van een bestelling is veel gemakkelijker met verzending. Het is een steeds populairdere manier om bestellingen te versturen en dat is logisch. De verzendtas is gemakkelijk in gebruik en levert compact inhoud. In deze blog leggen we je uit waarom het als webshop zijnde tegenwoordig essentieel is om goede verzendzakken te hebben.

Papieren verzendzakken

Papieren verzend zakken zijn een duurzame optie boven plastic. Deze papieren zakken hebben een natuurlijke bruine kleur, omdat het gemaakt is van ongebleekt natron Kraft.

Met deze papieren zakken hoef je je geen zorgen te maken over scheuren tijdens verzending. Deze verzendzakken hebben een grote dubbele plakband sluitflap. Hierdoor kunt u de zak goed sluiten en bij het sluiten van de klant kan de klant indien nodig eenvoudig retourneren.

Doordat duurzaamheid de laatste jaren steeds belangrijker is is het ook handig om dat door te voeren in je verzendproces. De verzendzak is niet alleen duurzaam, maar heeft ook een luxe uitstraling. De zakken zijn naast het feit dat ze makkelijk te gebruiken zijn ook erg efficiënt om compact producten in te verpakken. Dit zorgt ervoor dat de zakken gemakkelijk in de brievenbus passen en het daardoor ook goedkoop verzonden kunnen worden. 

Plastic verzendzakken

Plastic verzendzakken zijn lichtgewicht en daardoor makkelijk op te slaan in het magazijn. In tegenstelling tot de papierenzakken zijn de plastic verzendzakken verkrijgbaar met leuke prints en in verschillende kleuren. De plastic versie heeft ook een dubbele band. Daarnaast zijn ze goed beschermt tegen vocht, scheuren en andere viezigheid. Ook zijn ze goed beschermt tegen privacy vanwege de zwarte binnenkant. Daarnaast kan je ze makkelijk recyclen.

De plastic verzendzakken hebben een permanent zelfklevende sluiting met perforatielijm. Vanwege de sluiting zijn ze dus ook goed te gebruiken tijdens het retourneren van de zending. 

Kortom genoeg redenen om voor verzendzakken te gaan in plaats van dozen. Allereerst is het een stuk voordeliger, neemt het veel minder ruimte in beslag en bespaar je enorm veel verzendkosten.  Om er zeker van te zijn dat het pakket in goede staat aankomt, is het erg handig dat de verpakking vocht- en stofdicht is. Ten slotte is deze vorm van verzending een duurzame keuze, aangezien het materiaal volledig recyclebaar is. Bij de E-green verzendzakken en de COEX verzendzakken met retourband zijn deze zelfs meerdere keren te gebruiken.

Twijfels over het soort zakken dat u wil bestellen? Vraag vrijblijvend gratis samples aan.