Dit zijn de voordelen van een elektrische palletwagen

Dit zijn de voordelen van een elektrische palletwagen

6 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Een palletwagen of pompwagen is ideaal voor het verplaatsen van goederen op een pallet. Het is vooral in magazijnen en vrachtwagens ideaal om de palletwagen te gebruiken, omdat je hiermee gemakkelijk en snel aan de slag kunt. Toch is dit niet altijd even eenvoudig, vooral als je te maken hebt met een ouderwetse pompwagen. Je moet hierbij je complete gewicht in de strijd gooien wil je zware pallets kunnen liften. Een alternatief hiervoor is de elektrische palletwagen. Maar wat zijn hier de belangrijkste voordelen van? Je leest het hier!

 

Er zijn een aantal redenen waarom het interessant is om een elektrische pompwagen aan te schaffen. In de eerste plaats neemt de productiviteit in bijvoorbeeld een magazijn toe, omdat je een stuk minder tijd kwijt bent aan het vervoeren van pallets. Verder neemt ook de fysieke overbelasting bij werknemers af: ze worden geholpen door de elektromotor. Met slechts een druk op de knop kun je de zwaarste spullen vervoeren.

Soorten elektrische pompwagens

Je hebt meerdere soorten elektrische palletwagens. In de eerste plaats is er de elektrische aangedreven pompwagen zonder plateau, waar de gebruiker achteraan kan lopen. Het is ook mogelijk om voor een elektrische palletwagen met plateau te kiezen, waardoor ook de gebruiker zelf vervoerd wordt. Tot slot is er nog een derde variant van de elektrische pompwagen waarmee je meerdere zaken kunt opstapelen en meenemen. Ideaal voor bijvoorbeeld in een bestelbus.

 

Het gebruik van een elektrische pompwagen brengt veel voordelen met zich mee. Je bent niet alleen verzekerd van een veiligere werkomgeving, maar je kunt ook veel sneller en efficiƫnter werken. Het is wel belangrijk om te kijken naar het hefvermogen van de elektrische pompwagen die je gaat aanschaffen. Er zijn pompwagens met een hefvermogen van 1000 kg, maar ook van 1200 kg of 1500 kg. Het hefvermogen is afhankelijk van het soort producten dat je gaat vervoeren. Ontdek zelf je mogelijkheden voor het aanschaffen van een elektrische palletwagen.