Draagarmstellingen en palletstellingen

Draagarmstellingen en palletstellingen

27 november 2021 Uit Door Quinten Reuten

Een magazijn kan soms een onoverzichtelijke ruimte zijn. Vooral wanneer deze erg groot is en er veel spullen in opgeslagen moeten worden, kan het een ongeorganiseerde rommel worden. Dat is niet fijn wanneer je vlug iets moet hebben, maar het is ook nog eens niet erg efficiënt en het staat niet heel mooi. Je kunt hier dan ook het beste magazijnstellingen voor gebruiken. Dit zijn stellingen die speciaal zijn gemaakt om spullen in op te bergen. Zo is het bijvoorbeeld handig als je een draagarmstelling of een palletstelling gebruikt.

Draagarmstelling

Een draagarmstelling is ideaal wanneer je lange, zware goederen zoals gipsplaten, houtpakketten, buisprofielen, balkstaal en constructieonderdelen op wil slaan. Je kunt hierbij kiezen uit een enkelzijdige of een dubbelzijdige draagarmstelling. Een enkelzijdige kun je bijvoorbeeld tegen de muur zetten en dan steekt er aan één kant draagarmen uit. Bij een dubbelzijdige stelling steken er aan allebei de kanten draagarmen uit. Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar en elke draagarmstelling heeft zijn eigen maximale draagvermogen.

Palletstelling

Een ander soort magazijnstelling is een palletstelling. Je kunt natuurlijk kiezen voor een nieuwe palletstelling, maar je kunt ook gaan voor eentje die al eerder door iemand anders is gebruikt. Er wordt uiteraard goed gekeken naar de veiligheid, dus wanneer je een stelling koopt die al eerder is gebruikt, is deze ook gewoon helemaal veilig.

 

Met een palletstelling kun je veel verschillende soorten producten opslaan. Daarnaast is het ook een hele veilige en overzichtelijke manier van opslag. Dat komt voornamelijk door de FIFO-methode, wat First In First Out betekent. Hierdoor is elke pallet direct te bereiken. Palletstellingen hebben verschillende voordelen. Zo zijn ze erg flexibel omdat ze breed inzetbaar zijn. Dat komt omdat ze beschikbaar zijn in verschillende afmetingen en je de liggers in hoogte kunt verstellen. Als de stelling eenmaal te klein is, kun je hem ook nog altijd uitbreiden.