Een aantal punten voor je checklist voor het kiezen van een evenementenlocatie

Een aantal punten voor je checklist voor het kiezen van een evenementenlocatie

18 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

De locatie die je kiest voor jouw evenement, bepaalt de sfeer en toon voordat jouw publiek zelfs maar naar binnen stapt. De geografische locatie en reputatie geven betekenis aan jouw uitgenodigde gasten voordat ze reageren. Het proces om daar te komen, vormt de ervaring van je bezoekers, voordat ze reageren. Het proces om daar te komen, vormt de ervaring van je bezoekers, voordat ze jouw boodschap hebben ervaren. Dan zijn er de talloze praktische overwegingen zoals zitcapaciteit, economische factoren, zoals het opnemen van apparatuur en immateriële zaken, zoals de kwaliteit van de dienstverlening van de administratie. Waar begin je met zoveel om rekening mee te houden?

Uw locatie voor evenementen

Het eerste is de locatie, waar is jouw publiek en wat werkt het beste voor hen? Houd er rekening mee dat dichterbij niet altijd beter is – misschien wil je ze ver weg brengen van hun gebruikelijke werk –  of verblijfplaats om jouw ervaring te onderscheiden.

Afstandslocaties

Afgelegen locaties, zoals vakantieresorts, zijn geweldig als je het budget hebt en iedereen een paar dagen de aandacht volledig op jezelf wilt vestigen, maar dit soort evenementen zijn alleen praktisch met grote budgetten en worden over het algemeen gebruikt om loyale klanten of uitstekende verkopers te belonen.

Grootstedelijke gebieden

Terug in de grootstedelijke gebieden is er een enorme verscheidenheid aan traditionele en niet-traditionele ruimtes om te overwegen. Voor vergaderingen, conferenties en personeelstraining hebben de hotelzalen en andere speciale evenementenruimtes een solide aanbod dat je waarschijnlijk al kent. Pakketten zijn standaard, ze begrijpen de zakelijke markt en bieden een betrouwbare service.

Ruimte is de plaats

Is de locatie die je overweegt geschikt voor het aantal gasten dat je verwacht? Zittend of staand, aandachtig luisterend of actief netwerkend, je moet realistisch beoordelen of jouw publiek te strak zal zitten, verdwaald zal lijken in een enorme ruimte of comfortabel in de ruimte passen.

Het is wel belangrijk dat je hier naar kijkt anders gaat het zo aan je voorbij. Op zoek naar een evenementenlocaties in Rotterdam? Kijk dan eens of De Kuip bij je past en bekijk onze ruimtes voor evenementen!