Een cursus voor als je pensioen in zicht is

Een cursus voor als je pensioen in zicht is

28 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Hoe ouder je wordt, hoe langer je werkt, hoe dichter bij je pensioen zal komen. Het is goed om hier al vroeg over na te denken, want niet altijd gaat iemand met pensioen op de leeftijd van 67. Soms is dat ook eerder. Hoe dan ook is het pensioen een fijn vooruitzicht na al die jaren dat je gewerkt hebt en dan is het fijn om dit zo goed mogelijk te regelen.

Als je pensioen in zicht is, dan is het handig om een cursus pensioen in zicht te volgen over het leven als je straks met pensioen bent. Dan heb je namelijk veel vrije tijd en dit wil je natuurlijk goed invullen. Op www.essenburgh.com kun je hier een cursus voor volgen. Hieronder zullen we onder andere de inhoud van de cursus bespreken en hoe dit positieve invloed kan hebben op je pensioen.

Inhoud van de cursus

Tijdens een Pensioen in zicht cursus van Essenburgh krijg je informatie over hoeveel je leven zal veranderen als je met pensioen gaat. Het wordt namelijk helemaal anders en hier een goed ritme en balans in vinden kan soms lastig zijn. Je krijgt bij deze cursus handvatten aangeboden om dit te leren. Je kunt kiezen om deze cursus te volgen in het buitenland met een groep vinden, maar je kunt ook op fietstocht gaan of lekker gaan wandelen of golfen in Nederland. Tussendoor word je geleerd over belangrijke aspecten van het leven met pensioen die handig zijn om te weten.

Invloed van de cursus

Door de cursus Pensioen in zicht word je voorbereid op je leven als je met pensioen bent. Het is fijn om te hebben gedaan, omdat je er meer leert over ritme en balans vinden in alle vrije tijd die je opeens krijgt. Je krijgt op een gezellige manier, namelijk in een groep met gelijkgestemden en tijdens leuke activiteiten, handvatten mee die erg handig zijn.