Een volledige review van de Mazda CX 5

Een volledige review van de Mazda CX 5

8 november 2022 Uit Door Quinten Reuten

Ben je op zoek naar een auto? Je kunt op zoek gaan naar een voertuig dat door het hele gezin kan worden gebruikt. Als je op zoek bent naar een goed voertuig, dan is de Mazda CX 5 een van de beste opties die je kunt hebben. De Mazda CX 5 is een middelgrote crossover SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2012. Hij is bijgewerkt voor het modeljaar 2018. Het eerste dat je over deze auto moet weten, is dat deze een uitstekend ontwerp heeft. De carrosserie van deze auto is zo gemaakt dat hij tegen alle weersomstandigheden bestand is en dit maakt hem zeer duurzaam. Het interieur van deze auto is ook zeer comfortabel en geeft je een geweldige ervaring tijdens het rondrijden.

De kenmerken van Mazda CX 5

De Mazda CX 5 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen met twee motor keuzes, beide Skyactiv-G 2.5T turbo motoren. Je kunt kiezen voor een sport- of toerversie. De basismotor wordt geleverd met 187 pk en 186 lb-ft koppel, terwijl de verbeterde motor 227 pk en 310 lb-ft koppel heeft. De Mazda CX-5 heeft een maximaal trekvermogen van 3.500 pond wanneer deze op de juiste manier is uitgerust met een optionele aanhanger kogel montage. Beide voertuigen worden geleverd met een automatische zesversnellingsbak of een handgeschakelde zesversnellingsbak. De handgeschakelde versnellingsbak is alleen beschikbaar op het Sport uitrustingsniveau.

De kracht en verbeterpunten van de auto

De Mazda CX 5 biedt dankzij het ruime interieur comfortabel plaats aan vijf personen, maar biedt met neergeklapte achterbank ook veel laadruimte. De Mazda CX 5 heeft veel beenruimte op zowel de voor- als achterbank. Het in- en uitstappen is ook heel eenvoudig dankzij de lage instaphoogte en brede deuropeningen. De Mazda CX 5 wordt ook geleverd met tal van veiligheidsvoorzieningen die het rijden in allerlei weersomstandigheden gemakkelijker maken. De Mazda CX 5 wordt standaard geleverd met tractiecontrole, anti blokkeer remmen, stabiliteitscontrole en zij-airbags op alle modellen. Het grootste nadeel van de Mazda CX 5 is dat er op dit moment geen opties voor zitplaatsen op de derde rij beschikbaar zijn op de modellen die door deze fabrikant worden aangeboden.