Een waterlek identificeren

Een waterlek identificeren

25 april 2022 Uit Door Quinten Reuten

Water is duidelijk essentieel voor huiseigenaren. Het moet veilig worden opgeborgen in leidingen en andere apparaten zoals de vaatwasser. Water wordt helaas een vijand wanneer het plaatsen komt waar het niet zou moeten komen. Het kan structurele en meubelschade veroorzaken. Sanitair lekken zijn wijdverbreid in recente huizen. Het is mogelijk dat elk huis er minstens één heeft. Het is belangrijk op te merken dat niet alle lekken zichtbaar zijn. Sommige kunnen vrij subtiel zijn, waardoor het van cruciaal belang is om te detecteren en te patchen. Elke huiseigenaar zou moeten weten hoe hij een waterlek kan ontdekken. Lees verder voor tips voor lekkage inspectie en waar je ze kunt zoeken, zodat je het probleem kunt oplossen.

Controleer de watermeter

Als je je watermeter in de gaten houdt, komt de waarheid aan het licht. De meter bevindt zich vaak onder een putdeksel in de buurt van de straat of aan de zijkant van het huis. De eerste stap is om de afsluiter op de hoofdwatertoevoerleiding van je huis dicht te draaien. Dit zal bepalen of het waterlek binnen of buiten is. Vervolgens moet je een uur wachten na het controleren van de watermeter en de metingen. Je kunt controleren of het water zich in je huis bevindt als de cijfers niet zijn gewijzigd. Het lek zit in de ondergrondse waterleiding die naar het huis loopt als de nummers zijn veranderd.

Let op lekkende aanwijzingen

De watermetertest kan aangeven dat je op dit moment geen lekkage hebt. Het in de gaten houden van aanwijzingen zoals muurverkleuring of uitpuilend behang is daarom een ​​must. Er moet ook rekening worden gehouden met een druppelend geluid en een muffe geur. Al het bovengenoemde zijn indicatoren van een lek, maar niet alle waterlekken zijn sanitair lekken. Een lek in het dak of bij een raam kan de oorzaak zijn. Een lekkage opsporen badkamer is ook omslachtig, dus je kunt gewoon professionals inhuren. Beide gevallen moeten zo snel mogelijk worden gerepareerd om waterschade te voorkomen.