Eenvoudig Off-road rijden doe je zo

Eenvoudig Off-road rijden doe je zo

23 maart 2020 0 Door Quinten Reuten

Off-road rijden? Dan rijd je dus niet over wegen maar rijd je over onverharde wegen met een ondergrond van bijvoorbeeld zand, gravel, modder en sneeuw. Off-road rijden is iets totaal anders dan op de openbare weg rijden. Er is geen cursus voor en je dient je zelf een bepaalde rijstijl eigen te maken. Bovendien moet je ook je eigen grenzen leren ontdekken. Wij geven je alvast wat tips die off-road rijden iets gemakkelijker maken. Het blijft echter goed opletten en het hoofd er goed bij hebben.

Veiligheid moet steeds voorop staan

In alles stel jij tijdens off-road rijden veiligheid voorop. Beperk ongecontroleerde acties en zorg dat je geen losse spullen in je auto hebt. Zorg dat je een auto hebt met een deugdelijke, stevige constructie die dus ook daadwerkelijk geschikt is voor off-road rijden. Ook een goede bandenspanning is bittere noodzaak.

Houd wel steeds de duimen aan de buitenkant van het stuur

Dan het rijden zelf. De eerste tip die we je geven is om tijdens off-road rijden de duimen aan de buitenkant van het stuur te houden. Dor voorkomt letsel in geval van een ongeval of stevige klap met de auto. Houd bovendien de voet niet op de koppeling, al helemaal niet als je met de auto daalt. Daarnaast is het zeer verstandig om altijd recht in de auto te blijven zitten ten opzichte van de auto, ook al hangt die dan scheef. Als je recht zit voel jij de auto namelijk het beste aan.

Houd ook zijdelings voldoende afstand ten opzichte van de andere auto’s

Verder is het ook belangrijk dat je zowel aan de voorkant als zijdelings voldoende afstand houdt met andere auto’s. Uiteraard verken je voor je er op uit gaat de route en observeer je tijdens de rit de auto’s voor je. Als je ziet dat die allemaal vast komen te zitten, dan probeer jij uiteraard iets anders om te voorkomen dat jij de zoveelste vastloper in de rij wordt.

Vergeet je niet de auto goed te verzekeren?

Vergeet je trouwens niet ook de off-road auto te verzekeren? Er zijn online talloze tools beschikbaar die een autoverzekering berekenen en de voor jou meest gunstige en passende autoverzekering voor je uitzoeken.