Energiezuinige ramen selecteren

Energiezuinige ramen selecteren

25 februari 2022 Uit Door Quinten Reuten

Als het gaat om het kiezen van kozijnen Eindhoven, moet je verstandig en selectief zijn. De ramen hebben namelijk invloed op het energieverbruik in huis. Door het juiste raam te selecteren, kun je de hoeveelheid energie beheren die wordt gebruikt om je huis te verlichten, verwarmen en koelen. De grote ramen die op de juiste plaats zijn geïnstalleerd, kunnen je huis van natuurlijk licht voorzien. De ramen zorgen ook voor de luchtcirculatie in je huis. In de winter fungeren de ramen als isolatie om je huis warm te houden. Kies daarom de ramen met de hoogste isolatiewaarde.

 

De raamkozijnen kiezen

Bij het kiezen van kunststof kozijnen Eindhoven kunt u tegen wat problemen aanlopen. Dat komt omdat er genoeg framematerialen beschikbaar zijn. Wil je een raam met een grotere warmteweerstand en een hogere isolatiewaarde, dan kan je kiezen voor PVC of vinyl, hout of composietmaterialen. PVC-ramen zijn de meest aanbevolen kozijnen. Dit frame heeft een UV-stabilisator om te voorkomen dat het zonlicht de frames breekt. Het PVC-frame is ook weer- en vochtbestendig. Door deze eigenschappen zijn kunststof kozijnen duurzaam en onderhoudsarm. Je hoeft de kozijnen niet te schilderen om ze te beschermen tegen regen of zonlicht. Bovendien zijn de PVC-frames uitstekend isolerend. In de winter voorkomen de kozijnen warmteverlies. De temperatuur in huis is dus altijd warm.

 

Het juiste glas kiezen

Het selecteren van het type glas is net zo belangrijk als het kiezen van de framematerialen. De kijkkeuze kan afhankelijk zijn van het klimaat, het raamontwerp en het huisontwerp. Misschien gebruikt je in je huis verschillende vensterglazen. Nieuwe technologische innovatie introduceert energiezuinig glas. Deze beglazing is algemeen bekend als dubbele of driedubbele beglazing. Je kunt kiezen voor een isolerende beglazing om de energie-effici├źntie in je huis te behouden. Je kunt het glas selecteren op basis van de glascoating, gasvulling en afstand houders. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de meest energiezuinige ramen krijgen.