Ervaar nu de bioscoop, maar dan bij jou thuis!

Ervaar nu de bioscoop, maar dan bij jou thuis!

12 februari 2021 Uit Door Quinten Reuten

We hebben allemaal wel een aantal dingen die we missen die in 2020, en voor een deel van 2021, niet meer mogen. Een van deze dingen is natuurlijk het bezoeken van de nieuwste films in de bioscoop. Want waar ervaar je een nieuwe film nu beter dan op het grote doek in de bioscoop? Voor iedereen die het bezoek aan de bioscoop ook zo mist hebben wij een aantal tips om nu zelf dat bioscoopgevoel thuis te creëren.

1. Zorg voor goed geluid

Een groot onderdeel van de beleving in de bioscoop heeft te maken met het geluid. Niet alleen staat het geluid lekker hard, maar is de kwaliteit ook nog eens kraakhelder. In sommige gevallen waan je jezelf echt even in de film omdat het geluid zo realistisch klinkt. Thuis kun je dit ook prima nabootsen, mits je hiervoor de juiste materialen in huis hebt. Als jij nu nog gebruik maakt van het geluid van je tv, kan een soundbar kopen een slimme optie zijn. Pas als je een goede soundbar hebt ga je pas merken wat een verschil in kwaliteit dat is en hoeveel invloed dit heeft op de beleving van de film.

2. Maak het lekker donker

In de bioscoop is het altijd lekker donker, zodat je alleen het grote scherm goed ziet en lekker in het verhaal van de film gezogen wordt. In huis is dat vaak net even anders. Er brandt altijd wel ergens een lamp of er schijnt licht vanuit buiten het huis is. Als jij een echte bioscoopervaring wilt nabootsen moet je daarom alle lampen uitdoen en de ramen zoveel mogelijk bedekken. Hierdoor beleef je een film een stuk intenser dan wanneer deze in een verlichte huiskamer aanstaat.

3. Speciale setting

In tegenstelling tot in de bioscoop, kun je thuis helemaal zelf bepalen wat de setting wordt. Kruip je gezellig met z’n allen op de bank of leg je kussens en kleedjes neer op de grond? Daar waar je in de bioscoop een eigen plek toegewezen krijgt kun je dat thuis zelf lekker bepalen.

4. Lekkere hapjes en drankjes

Om het compleet te maken kun je thuis ook zorgen voor dezelfde hapjes als in de bioscoop. Maak bijvoorbeeld wat lekkere popcorn klaar. Of gooi het over een andere boeg en kies voor een lekker kaasplankje. Je hoeft immers geen rekening te houden met andere mensen in de zaal, aangezien het lekker bij jou thuis is!