Feyenoord op trainingskamp in Marbella

Feyenoord op trainingskamp in Marbella

8 januari 2020 0 Door Quinten Reuten

Steeds meer voetbalteams kiezen ervoor om tijdens de winterstop een trainingskamp in het buitenland af te wikkelen. Dit gebeurt meestal op een warmere plek dan Nederland. Zo is Feyenoord afgelopen week afgereisd naar Marbella in Spanje. Met temperaturen rond de 15 graden kunnen we niet spreken over tropische toestanden, maar het zorgt in ieder geval voor een aangenamere training dan in Nederland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het trainingskamp van Feyenoord. Wil je al het Feyenoord nieuws volgen? Houd dan de officiƫle kanalen in de gaten.

Welke spelers zijn er mee?

In totaal heeft Feyenoord 26 spelers meegenomen op trainingskamp. Uiteraard zijn de vaste spelers uit de selectie mee, maar dit is vaak ook een mooie kans voor jeugdspelers om zich aan te prijzen bij de hoofdcoach. Met name in de achterhoede zijn er jonge spelers opgeroepen. Zo zijn de 18-jarige Ramon Hendriks en Denzell Hall mee naar Marbella. Ze trainden vaker mee met het eerste, maar kunnen zich nu definitief in de kijker spelen bij Dick Advocaat. Op het middenveld is de eveneens 18-jarige Wouter Burger mee. Hij speelde inmiddels al 6 wedstrijden in de Eredivisie en in de KNVB Beker en Europa League allebei 1. Hij is daarom niet per se nieuw in het eerste, maar het trainingskamp biedt hem wel de kans om in de tweede seizoenshelft wellicht meer te spelen.

Wat wordt er precies gedaan op het trainingskamp?

Uiteraard wordt er veel getraind op het trainingskamp. Zo zijn er op de eerste dag zelfs twee trainingen afgewerkt. Allereerst een veldtraining en later op de dag een training in de gym. Zo werkt Feyenoord aan voetbalkwaliteiten en de fysieke conditie van hun spelers. Verder is er ook genoeg ruimte voor leuke activiteiten en teambuilding. Dit is onmisbaar in een groep als een voetbalteam. Zo wordt de samenwerking tussen de spelers namelijk aanzienlijk verbeterd.

Oefenwedstrijden

Buiten het trainen om, speelt Feyenoord ook oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp in Marbella. Aankomende week worden er wedstrijden gespeeld tegen TSG 1899 Hoffenheim en Borussia Dortmund.