Fiat 500e: de eerste elektrische cabrio in zijn klasse

Fiat 500e: de eerste elektrische cabrio in zijn klasse

25 januari 2021 Uit Door Quinten Reuten

De nieuwe Fiat 500e is de eerste volledig elektrische auto van Fiat en de cabrio-uitvoering is de eerste elektrische cabrio in zijn klasse. Kortom, baanbrekend. Sinds kort is de auto te bekijken in de showroom van Autowinkel en het is aan te raden er snel bij te zijn. Het is namelijk een auto die naar verwachting razend populair wordt. Dit komt niet alleen door het mooie design, maar ook door de verbazingwekkende specificaties. Lees in deze blog over alle specificaties en het design van de Fiat 500e.

Bereik

Het rijbereik van de Fiat 500e is maar liefst 320 kilometer. Dit is genoeg om vanaf het noordelijkste punt in Nederland naar het zuidelijkste punt te rijden. Naast dit bereik is ook het oplaadvermogen van de Fiat 500e bewonderenswaardig. De auto beschikt namelijk over een snellaadfunctie. Hierdoor ben je binnen 5 minuten al genoeg opgeladen om 50 km te rijden. Dit is erg fijn voor als de accu vlak voor je bestemming bijna leeg is. Dan heb na een korte pauze weer ruim genoeg stroom om de rit af te maken.

Veiligheid

De Fiat500e blinkt ook uit op het gebied van veiligheid. De auto wordt geclassificeerd als Level 2 Autonomous Driving, wat betekent dat de auto uit zichzelf zal optrekken en afremmen. Hierdoor is de Fiat 500e een hele goede auto die bijdraagt aan de veiligheid van het verkeer.

Het design

Over het design van de Fiat 500e is ook zeker nog niet het laatste woord gezegd. De vegan lederen bekleding en het panaromadak zorgen bij de Berlina-uitvoering voor een luxueuze rijervaring. De Cabrio uitvoering verdient zijn eer, omdat het de eerste elektrische cabrio is. Bij de 3+1 uitvoering van de Fiat 500e kan je kiezen uit 3 kleuren lak; Rose Gold, Glacier Bleu of Onyx Black, bij iedere uitvoering krijg je een hele stijlvolle en opvallende auto. Alle uitvoeringen hebben full-led infinity verlichting en diamant-geslepen velgen. De Fiat 500e is te koop vanaf 24.900 en voor een oogverblindend mooie auto met deze specificaties is dat een erg goede prijs-kwaliteitverhouding.

Special editions

De Italiaanse designers Giorgio Armani, Kartell en Bvlgari hebben alle drie een special edition van de Fiat 500e ontworpen. Ze hebben dit zo duurzaam mogelijk gedaan door restmaterialen in de auto’s te verwerken. Zo zit er goudstof van de sierraden collectie van Bvlgari in de saffron-kleurige lak. En sjaals uit een oude collectie van Bvlgari zitten verwerkt in het dashboard. Maar wat nog het meest opmerkelijke is uit deze samenwerking tussen Fiat en de fashion-designers, is dat de drie auto’s geveild zijn voor het goede doel.