Foodtruck opstarten met deze tips

Foodtruck opstarten met deze tips

5 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

Een aantal jaar geleden zouden mensen geen antwoord kunnen geven op de vraag wat een foodtruck is en wat ze verkopen? Nu zijn foodtrucks niet weg te slaan op festivals en zijn er zelfs speciale foodtruck festivals in Nederland. Wil je je eigen foodtruck hebben en lekker eten verkopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan de tips in dit artikel.

Regels voor een foodtruck

Voordat je een eigen foodtruck kan kopen is het goed om rekening te houden met de regels die gelden voor horeca ondernemers. Want je wil niet dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op je dak zit. Lees daarom van tevoren welke vergunningen en verzekeringen je nodig hebt. Ook is het heel belangrijk dat alles schoon en hygiƫnisch is. Daarom zal je eerst een speciale cursus daarvoor moeten volgen.

Wat ga je verkopen?

Als je een plan hebt gemaakt voor het openen van je foodtruck is het belangrijk dat je na gaat denken over wat je gaat verkopen. Is dat iets wat je zelf kan maken of iemand in je kring? Of ga je ergens het eten groot in slaan en dan verkopen. Zoek een gat in de markt en doe inspiratie op tijdens zo een foodtruck festival. Bedenk wat je zelf lekker vindt en wat nog niet verkocht wordt.

Inrichting foodtruck

Heb je een plan gemaakt voor je eigen foodtruck dan is het tijd om er 1 te kopen en na te denken over de inrichting. Kies op basis van je budget een foodtruck uit dat bij jouw past. Omdat een foodtruck niet heel groot is, is de inrichting belangrijk. Zorg er in ieder geval voor dat er een horeca koelkast, tafel, opbergruimte en bestekbak inzitten. Ook moet de foodtruck voorzien zijn van elektriciteit want anders kan je niks koel of warm houden.

 

Aanmelden voor festivals

Nu je alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd om met je eigen foodtruck te gaan staan op festivals of evenementen. Maak een lijstje van alle evenementen en de kosten ervan en meld je aan!