Gevaarlijk in de schuur

Gevaarlijk in de schuur

21 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Nu het zomer wordt besluit je samen met je gezin de schuur maar eens netjes te maken. Er staan bijvoorbeeld vijf oude roestige fietsen in waar jullie niet meer op rijden, een kapotte parasol en de stoffige gereedschapset die ook al in tijden geen daglicht meer heeft gezien. Je wil de indeling heel graag veranderen omdat het gevaarlijk aan het worden is om er binnen te stappen. Helaas ben je er de laatste tijd niet aan toegekomen om de schuur onder handen te nemen waardoor het nu zo’n zooitje is geworden. Tijd voor actie!

Plan van aanpak

Dus jullie maken een plan om er twee dagen aan te besteden en bespreken wat er allemaal gedaan moet worden. Hierdoor weet iedereen waar hij aan toe is. Als jullie binnenkort een barbeque willen houden moet er nu echt iets gebeuren. Jullie maken teams van 1 ouder 1 kind en gaan na een hoop gemok van de kinderen aan de slag. Eerst halen jullie alles wat te tillen en niet vastgeschroefd is eruit en zetten alles in de tuin. Team 1 maakt de verzamelde producten schoon, team 2 stort zich op het schoonmaken en afstoffen van de schuur. Met de muziek lekker hard aan en het mooie weer erbij is het best te doen.

Wat hoort waar?

De volgende dag worden er drie kleden in de tuin gelegd. Een voor de te bewaren spullen, een voor naar de kringloop en een waar de spullen worden verzameld die echt weg kunnen. Wanneer dit voor elkaar is nemen jullie een pauze om even te drinken. De afspraak die wordt gemaakt luidt als volgt: Jij brengt de spullen die daarvoor bedoeld zijn naar de kringloop, je man rijdt naar de stort en de kinderen leggen de lichte dingen weer netjes terug in de schuur. Je vraagt ze om het zo neer te leggen dat mensen er veilig langs kunnen. Dit is tenslotte het doel van deze operatie. Ook besluit jij om nieuwe tuinkussens en andere producten die nu weggaan te kopen, zodat er geen tekort ontstaat. Je bent trots dat jullie zo goed samenwerken en je geeft de kinderen een compliment, omdat ze ondanks hun eerdere protest toch echt hun best hebben gedaan. Uiteindelijk voeg je de schuur toe aan de lijst van huishoudelijke taken. Hierdoor zal je er wekelijks wat aan doen en zal het je niet weer zo over de voeten lopen.