Hakhoning online bestellen

Hakhoning online bestellen

28 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Hakhoning is een honingsoort. Het is niet lastig om aan hakhoning te komen, je kunt het namelijk makkelijk kopen of online bestellen. Voor hakhoning bestellen kun je onder andere naar een honingwinkel of je kunt het online bestellen. Om hakhoning online te bestellen kun je bij de hakhoning shop de gewenste hoeveelheid bestellen. Hier vind je dan meestal ook verschillende lekkere smaken zoals sinaasappel, anijs, citroen, menthol en eucalyptus.  Hieronder zullen we uitleggen wat hakhoning is en waar je het voor kunt gebruiken.

Wat is hakhoning

Hakhoning, dat ook wel Vogezen Brokken wordt genoemd, komt uit de middeleeuwen. Het werd toen gemaakt in een abdij in Frankrijk. Het is toen uiteindelijk naar België en Nederland gereisd.  Het werd toen gebruikt als medicijn. Hakhoning is een mix van honing, water, suiker, kruiden en glucosestroop. Het wordt dezer dagen nog steeds gebruikt. Je kunt het bijvoorbeeld in je thee of koffie doen, maar ook in een glas water. Daarnaast kun je er ook op sabbelen als een soort van snoepje. Ook in de 20e eeuw werd hakhoning weer erg populair. Elke smaak kan een eigen voordeel hebben. Zo maak menthol je luchtwegen vrij en is de sinaasappel smaak een lekker snoepje.

Waar kun je hakhoning voor gebruiken

Hakhoning werd vroeger gebruikt als medicijn en dat gebeurt nu nog wel eens. Je kunt het in een warm drankje doen en dan helpt het tegen bijvoorbeeld keelpijn of een keelontsteking. Ook kan het helpen tegen verkoudheid, griep of dat soort klachten.  Het is een natuurlijk medicijn waar geen gekke stoffen in zitten. Het is ook gluten- en lactosevrij, dus ook mensen die gluten- of lactose-intolerant zijn kunnen het eten. Het is puur van honing, water, kruiden en bindingsmiddel gemaakt. Het lost op als je het bijvoorbeeld in warm drinken zoals thee of koffie doet en dan kun je het drinken om je keel te verlichten.