Handelen in crypto: hier moet je aan denken!

Handelen in crypto: hier moet je aan denken!

8 augustus 2022 Uit Door Quinten Reuten

Handelen in cryptomunten lijkt heel gemakkelijk als je het nieuws mag geloven. Hoe vaak komen er wel niet succesverhalen voorbij van (veelal) jongeren die miljoenen euro’s hebben verdiend? Simpelweg door op de juiste manier in te stappen en weer door te verkopen? Daardoor lijkt het handelen in crypto misschien wel een makkelijke manier om serieus geld te verdienen, maar niets is minder waar. In de praktijk komen verliezen veelvuldig voor en is de kans dat je kleinere bedragen wint veel groter dan dat je serieus winst maakt. Rijk zal je hier dus niet zo snel van worden. Maar er zijn wel verschillende manieren waarop je wel fijn wat winst kunt behalen. Hier volgen handige tips waarmee je succesvoller kunt worden in het handelen in crypto.

Lees je goed in

Begin niet zonder nadenken met handelen. Dan is de kans groot dat je onnodige fouten gaat maken en daardoor grote verliezen lijdt. Lees je daarom zorgvuldig in over alles wat de cryptomarkt te bieden heeft. Er zijn online tal van tips en adviezen van ervaringsdeskundigen te vinden. Vind en leer om zo niet hun fouten opnieuw te maken. Op die manier sta je dus eigenlijk al één punt voor.

Wees je ervan bewust dat je ook als ervaren handelaar nog steeds op de hoogte moet blijven van de laatste nieuwtjes. Neem daarom regelmatig een kijkje bij bijvoorbeeld Crypto News om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. De markt is immers constant in beweging en als je niet oplet, loop je heel wat cruciale informatie mis. Sluit je eventueel ook aan bij een Facebookgroep om samen met andere handelaars te overleggen en strategieën te delen.

Stop op het juiste moment

Sommige mensen nemen wel heel erg veel risico. Dat loopt heel soms goed af, maar leidt in veel gevallen ook tot grote verliezen. Dat wil je natuurlijk liever niet. Daarom is het belangrijk om op het juiste moment te stoppen en eventueel veiligheidsmaatregelen te treffen als je de verliezen niet snel genoeg opmerkt. Zo kan je tegenwoordig een stop-loss maatregel treffen. Deze wordt getriggerd als je het maximale verlies (meer risico kon en wilde je niet lopen) hebt bereikt. Op die manier zal je nooit onnodig veel verliezen lijden.

Zoek naar een betrouwbaar handelsplatform

Het is niet alleen belangrijk om te weten hóe je moet handelen, maar ook waar je dit moet doen. Vooral dat laatste kan erg veel problemen geven. Het aanbod online wordt naarmate de populariteit van crypto stijgt ook steeds groter. Helaas betekent dit ook dat er een aantal schimmige partijen zijn opgestaan. Hierdoor is oplichting steeds vaker een bekend fenomeen in de handelswereld.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar handelsplatform? Lees je dan goed in en lees de recensies van mensen die je al eerder voor gingen. Zo weet je zeker wat je van het platform kunt verwachten.